Viac ako  4 000  receptov

Fillo cesto

Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Ostatné

Suroviny:

500 g polohrubej múky, 4 lyžice oleja, 1 lyžička soli, 1 pohár vody ( 250 ml )

Postup

Prísady vymiešame a necháme odpočinúť 20-30 minút. Potom použijeme na prípravu jedál.

Poznámka

Recepty z fillo cesta :
http://www.toprecepty.sk/recept/1129-syr-vo-fyllo-...
http://www.toprecepty.sk/recept/1128-spenat-zapeka...
http://www.toprecepty.sk/recept/1127-kurca-vo-fyll...
http://www.toprecepty.sk/recept/1132-syrove-kroket...

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
2 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Fillo cesto"

autor: vybusna
vložené: 20. 05. 2013 15:18:18  nahlásiť  reagovať
 

anicka: ja som ho videla aj v BA v sieti obchodov *samoska*
Je to strasne dobre, ze takto si to mozeme kupovat ako hotovku.

autor: anicka (neregistrovaný/á)
vložené: 20. 05. 2013 13:56:48  nahlásiť  reagovať
 

Filo cesto som kúpila v kauflande a stálo 2,79 €

autor: vybusna
vložené: 09. 04. 2010 20:51:11  nahlásiť  reagovať
 

a debata, ktora tu nema co robit som vlozila sem
http://www.toprecepty.sk/df_forum.php?forum=25

autor: vybusna
vložené: 09. 04. 2010 16:43:17  nahlásiť  reagovať
 

ten odkaz o platkovani filla som vlozila sem
http://www.toprecepty.sk/df_forum.php?forum=22

vložené: 09. 04. 2010 13:35:29  nahlásiť  reagovať
 

Pozrela som si odbornú literatúru:A. Fialová a kolektív "Mezinárodní kucharka - na Fillo cesto sa používa jemná múka, rozumej hladká múka. To isté uvádzajú renomovaní šéfkuchári ako napr. Kenneth Floyd a Niguella Lawson. Ak máte záujem, dalších je možné zistiť na IT. Myslím, že by bolo vhodné uviesť autora, od ktorého informácia pochádza. Jednak sa niečo naučíme a vyhneme sa zbytočným nedorozumeniam, navyše si to môžememe sami overiť. Najmä to bude cenné pre začínajúcich kuchárov.smajlik

autor: tejaja
vložené: 09. 04. 2010 13:17:51  nahlásiť  reagovať
 

vybusna, tak to máš dobré, hotové cesto som v obchode u nás nevidela, ale je pravda, že tu toľko Turkov nie je.smajlik

autor: vybusna
vložené: 09. 04. 2010 12:46:26  nahlásiť  reagovať
 

tejaja asi to nebudem robit...myslim to cesto....ja nenam ziadnu trpezlivostsmajlik a ako vidim, je s tym piplacka....v mnichove je strasne velka komunita turecka, takze filo cesto dostat v marketoch hotove jednak v platoch a jednak v kockach, je dobre mat recept po ruke v pripade potreby...ako napr. listkove, ale pokial mozem, tak si ho radsej kupimsmajlik
co spominala ibi, co sa z neho robieva...tak to namojdusu trci tu z kazdeho vykladu, v zivote som toneochutnala...vobec netusim preco...turecky kuchar to robi priamo vo vyklade, vzdy sa na to s uzasom pozeram aj 15 minut...musim, to naozaj ochutnat.

autor: tejaja
vložené: 09. 04. 2010 12:06:17  nahlásiť  reagovať
 

vybušna, neviem, aká je v Nemecku múka, ale nám skúsenosť z Francúzska, že tam bola múka niečo medzi našou polohrubou a hladkou, takže myslím, že kľudne by si mohla tú vašu múku použiť. Prípadne si najprv odskúšaj z malého množstva, ale myslí, že to bude oksmajlik

autor: vybusna
vložené: 09. 04. 2010 10:29:03  nahlásiť  reagovať
 

tejaja....taku technicku otazku...ty tam pouzivas polohrubu muku...ide o to, ze snad okrem slovanskych krajin...vlastne ani neviem, ci vsetky slovanske...nemam o tom prehlad...v zahranici nepoznaju inu muku ako hladku. Na filo cesto som sa pytala preto, lebo som chcela muzovi vcera urobit rebarborove tasticky...skoncila som nakoniec pri ananasovom reze, lebo nemali ani rebarboru, a cesto mali len filo...a co ja s filom cestom, ked som netusila na co je. No a v nemecku skutocne polohruba muka nie je....mozno v nejakych specializovanych predajniach, ale v normalnych supermarketoch som ju nevidela a tak si ju vlacim zo slovenska. ibi pise, ze je to grecka a turecka pochutka...silne pochybujem, ze turecke zeny v nemecku kupuju mrazene hotove cesto a tak si ho robia. mozno chodia do tych specializovanych predajni...ja ozaj neviem....ale co vlastne chcem...nema tam ist hladka mukasmajlik?
ak som si to vydedukovala sproste, tak sa ospravedlnujem.

autor: michsamant
vložené: 09. 04. 2010 09:00:18  nahlásiť  reagovať
 

Tak toto je naozaj uzasne popisane,dakujem! smajlik

autor: cathleen
vložené: 09. 04. 2010 08:45:47  nahlásiť  reagovať
 

Možná by bylo vhodné tento komentář s perfektně popsanou prací s fillo těstem vložit do poznámky pod každý recept s tímto těstemsmajlik
Aby se nestalo, že někdo pouze většinu cesta vyvalká v jedné vrstvě (jako je psáno v Postupu pod těmito recepty), tím vyloží formu a dá náplň....pak těsto nemůže lístkovat a podle mě to už není ono.

vložené: 08. 04. 2010 20:41:21  nahlásiť  reagovať
 

Milá MICHSI, ja poznám fylo cesto ako cesto charakteristické pre Grécko, Egypt a iné krajiny. Ide o veľmi tenučké cesto, skoro ako papier, ktoré na vzduchu veľmi rýchlo schne. Preto musí byť zabalené. Pred pečením pri položení na plech sa musí okamžite potrieť rozpusteným tekutým maslom každý jeden plát. Kladie sa na seba 4-5 vrstiev. Potom sa natrie náplň, ktorá môže byť slaná alebo sladká. Na náplň sa položí dalších 4-5 vrstiev cesta a znovu sa dá náplň a tento postup sa znovu opakuje. Slaná náplň býva najčastejšie špenát so syrom - Egypt, Syria... Sladká náplň -v múčniku baklava- kryšt.cukor, sekané, mandle, orechy, pomaranč.a citr. kôra,škorica, na povrchu sa nožom naznačia kosoštvorce, aby sa po upečení dal krájať. Hotový sa zalieva sirupom zvareným z pomaranč. šťavy a medu. Fylo cesto po upečení pripomína lístkovanie lístkového cesta. Baklava je typický zákusok pre Grécko,Egypt, Srbsko a iné štáty na pobreží stredozemného mora a balkánu. V supermarketoch ho dostaneš kúpiť už hotové.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz