Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Rezy s ovocím, bublaniny |
4 žĺtky, 0,5 dl horúcej vody, 150 g kryštálového cukru, 150 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, soľ plnka : 1 veľký egrešový kompót, 40 g vanilkového pudingu, sneh : 4 bielky, 100 g kryštálového cukru
Egreše scedíme a rozmixujeme. V 2,5 dl kompótovej šťavy rozmiešame puding, primiešame rozmixované egreše a uvaríme hustú kašu. Žĺtky, cukor a horúcu vodu vyšľaháme do peny, vmiešame múku s práškom do pečiva, a štipkou soli. Cesto vylejeme na vymastený plech a upečieme na 90 %. Na predpečený koláč rozotrieme plnku, na vrch rozotrieme sneh vyšľahaný z bielkov a cukru a pri zníženej teplote zapečieme, kým sneh nie je bledo hnedý.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.