![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Múčniky - Kysnuté |
![]() |
Čas prípravy: asi 2 hodiny |
![]() |
Počet porcií (kusov): pre celu rodinu |
Cesto: polohruba múka asi 0,5 - 0,6kg (ja všetko robím od oka, tak že množstva su iba orientačne), kvasnice 1 kocka (42gr.), mlieko 3,5 - 4 dcl., kryštalový cukor 100 - 150gr., olej 2 dcl, vajcia 2 - 3ks., vanilkový cukor, soľ, citronová kôra podľa chuti.
Naplň: vlašske orechy krajane(nie mlete!), hrozienka namočene v rume, kryštalovy cukor, vanilkovy cukor, škorica, olej, mlieko, praškovy cukor.
Pripraviť kysnute cesto, aby bolo vlačne a ľahko sa odlepovalo od stien misky a od ruk. Nechať 2-krat vykysnuť v teplom mieste, rozdeliť cesto na 4 bochniky. Každý bochnik vyvaľkať, potrieť olejom, posypať vanilkovym a kryštalovym cukrom, škoricou, orechami, hrozienkami, zrolovať do roladky. Roladku nakrajať na 2,5-3cm kusky, uložiť na stojato na plech vystlany papierom na pečenie a rukou rostlačiť na placku. Nechať ešte nakysnuť 15-20 min. Piecť na 180stupňov asi 20minut(každa si dobu pečenia prispôsobi svojej rure). Hotove hniezda ihneď po vybrati z rury potrieť horucim mliekom zmiešanym c praškovym cukrom ( potom su hniezda mäkke na povrchu a pekne sa lesknu).
![]() |
Autor: Besty (Oksana Ryšková) |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
3 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|