Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Huby | |
Čas prípravy: 40 minút | |
Počet porcií (kusov): 4-6 |
Veľká hrsť sušených hríbov, 2 veľké cibule, 100 g domácej údenej slaniny, olej, soľ, mleté čierne korenie, sladká mletá paprika, 1 sušená štipľavá paprika, 1 lyžica polohrubej múky, voda, koža z údenej slaniny
Sušené hríby namočíme na 30 minút do vody, slaninu pokrájame na tenké hranolčeky. Na oleji speníme cibuľu pokrájanú na mesiačiky, pridáme na jemno pokrájanú štipľavú papriku, mleté čierne korenie a slaninu. Restujeme, kým sa tento základ rozvonia a pridáme mletú čiernu papriku. Zamiešame a prilejene hríby i s vodou. Dolejeme pitnou vodou a varíme 30 minút. Zahustíme zátrepkou s vody a múky a prevaríme. Podávame s knedľou, cestovinou, ryžou alebo varenými zemiakmi.
Vlastný recept. Ak nemáme sušenú štipľavú papriku v celku, môžeme dať mletú štipľavú papriku. Je dobré pridať aj kožu z údenej slaniny.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Dělám podobně, ale z čerstvých hub v létě. A pouze pro manžela, protože já houby nejím, ale on je miluje.
Moja mamina zacala robit s hlivou ustricovou a hrozne to chvali. Este som to neskusala s nijakymi hribkami.