Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Kysnuté - Záviny, rolády | |
Čas prípravy: asi 2 hodiny | |
Počet porcií (kusov): pre celu rodinu |
Cesto: 0,5kg. hladkej múky, 30gr.droždia, 200ml.mlieka, 80gr.kryštaloveho cukru, 2 vajcia, 1-2 pol. lyžice oleja.
Krem: 2 čokoládový puding, 7dcl.mlieka, 200gr. kryštaloveho cukru, vanilkovy cukor, 250gr. Hery.
Z droždia, štipky cukru a časti mlieka urobiť kvasok. Otdeliť žltky od bielkov, bielky vyšlahať na hustu penu, 1 žltok odložiť na potretie, 1 žltok rozmiešať vo zvyšnom mlieku. Z múky, kvasku, oleja, mlieka zo žltkom a bielkoveho snehu vypracovať cesto.Nechať chviľu kysnuť, a medzitym pripraviť krem. Cesto rozdeliť na 4 časti, každu časť rozvaľkať, natrieť kremom a zvinuť (ja vaľkam dlhy "sliž", krem rozložim po dlžke a opatrne zalepim ako pirohy).Zaviny po dva spliesť, uložiť na pomastený plech, vrch natrieť žltkom a upiecť na 180C asi 40-45minut.
Krem: Z mlieka, cukru a pudingov uvariť hustý puding a ešte do horuceho zamiešať margarin. Miešať až kym sa ingrediencie nespoja.
Autor: Besty (Oksana Ryšková) | |
Dátum vloženia: |
6 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Ten recept je asi v každej knihe, ale je super
Besty, tak to opravdu zírám Nejen, že to krásně vypadá, ale s tou náplní to musí být i báječné.+6.
besty...fantazia
Oksanko,úžasné,to by mě nenapadlo
ďakujem
super!
Oksanka, ten fotopostup je nielen názorný, ale je priamo dokonalý. Dakujem.
tak pridávam fotopostup, ako som sľúbila dúfam, že je to dostatočne prehľadné a niekomu pomôže
presne tak zo 4 časti su 2 take záviny ako na obrazku a ďakujem za poklonu
Milá Oksi, všimla som si, že je to s plnkou, to splietanie mi pripomína splietanie pri vianočke, aby som bola presnejšia. Tým tvarom som priamo fascinovaná a teším sa na fotopostup. Ty aj Tvoja mamička, máte zlaté ručičky. Obdivujem. Z tých 4 častí máš potom 2 záviny?
Eva ten copanek sa nestriha, to sa spoj pozohyba prstami (naučila ma to moja mama). Keď najbližšie budem piecť tento závin, skusim nafotiť postup, lebo inak to neviem vysvetliť ďakujem Vam za komentare A Meszarosovabolya určite to nie je vianočka, vnutri je plneny pudingovym kremom
Určite je to veľmi dobré, lenže mne to pripomína vianočku
Oksano,na tom závinu je takový copánek,to se nějak stříhá před pečením+5
tvar je nadherny.....