Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Prílohy |
1 hrncek muky Maida (hladka biela muka); alebo mnozstvo podla potreby
2 lyzicky oleja
sol
voda
Napln:
1 maly hrncek lupanej sosovice
par zrniek kminu
1/4 lyzicky kurkumy
na spicku noza Asafoetida
1/4 lyzicky paliveho chilli korenia (alebo podla chuti)
1 plocha lyzica Ghee
sol
voda
1. Preosejeme muku, pridame sol, premiesame. Pridame olej a vodu a rukou vymiesame vlacne, nelepive cesto. Vlozime ho do misky a prikryjeme utierkou. Nechame odlezat 30 minut.
2. Sosovicu namocime na 1 hodinu do vody. Vodu zlejeme a sosovicu dame do hrnca. Zalejeme novou vodou a uvarime do makka. Uvarenu sosovicu scedime a odlozime.
3. V mensom hrnci si zohrejeme Ghee a pridame kmin a Asafoetida. Pockame kim sa kmin zacne prazit. Potom pridame kurkumu, chilli korenie a uvarenu sosovicu. Pridame sol, vsetko dobre premiesame a dusime odokryte na stredne silnom ohni, pokial zmes nezhustne. Treba obcas premiesat. Hustu zmes si odlozime a nechame ochladnut.
4. Cesto na placky si rozdelime na gulocky velkosti asi ako pinpongova lopticka. Postupne si kazdu rozvalkame na okruhlu placku, troska potrieme olejom, vlozime sosovicovu napln. Napln do placky zabalime a znova opatrne vyvalkame placku tak, aby sa nam nepraskla.
5. Zohrejeme si panvicu a ked je uz poriadne horuca, stiahneme ohen a panvicu potrieme olejom. Ulozime paratha a pomaly opekame z oboch stran do hneda.
Hotove paratha mozeme potriet maslom. Podavame ako prilohu k indickym jedlam alebo mozeme dat detom samotne na ranajky.
http://akochutimasala.blogspot.in/2010/04/paratha-...
Autor: michsamant (Michaela Samant) | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
dnes som robila tieto placky a michs musim s tebou skonzultovat niektore vec. Moj prvy pokus bol podla mna nic moc teda. Placky sa mi zdali strasne suche, nastastie som dnes piekla aj kaciacie prsia, takze som ich mohla povytierat kacacou mastou.
No a dalsia vec, ty mas tie placky krasne tenke, ja ked som ich naplnila sosovicovou zmesou, tak som ich uz tak nerozvalkala na tenko, lebo sa mi trhaly. Neviem, ci sa mi ta sosovica mala ako keby zapracovat co cesta, lebo mne sa nezapracovala a vyzera to ako keby tie placky boli tou sosovicou plnene.
Takze miska co mam robit, aby boli take tenucke ako tvoje a preco som ich mala take suche? Kde som urobila chybu.
Muz to ma tieto veci rad, takze zjedol ojojoj, a tej sosovice som tiez namocila hrncek a nie salku, ako by stacilo, takze budem urcite opakovat a chcem aby ten pokus uz vysiel krajsie.
fotky vlozim, ale vymazem ich, akonahle bude lepsi pokus, lebo tento recept si to zasluzi.
Terezko,dík za upozornění,už je tam
je to tato http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/38...
Miška, čo sa myslí lúpanou šošovicou, je to naša šošovica alebo nejako inak upravená ?
+1 ( Evička na ten bodík trošička pozabudla )
Zajímavé+1