Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Studená kuchyňa | |
Čas prípravy: 1h 20 min+príprava | |
Počet porcií (kusov): 1 husací krk |
upravená koža z 1 husacieho krku, 4-5 varených kuracích pečienok, 1 husacie prsia bez kože-pomleté, 5O g uvarenej ryže,1 vajce, 1 PL najemno posekanej petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie, 5 zrniek celého čierneho korenia, štipka mletej červenej sladkej papriky, 1 stredná cibuľa pokrájaná na hrubšie kliny, 1 zelená paprika pokrájaná na prúžky, 1 paradajka pokrájaná na mesiačiky, husacia masť,voda, potravinový povrázok, alobal, ešte 1 husacie prsia aj s kožou bez kosti, vetvičky peztržlenovej vňate, cesnak pokrájaný na klínky, studená nakladaná kyslá uhorka s kôprom
Plnka: do pomletého husacieho prsa pridáme uvarenú ryžu, kuracie pečienky pokrájané na kocky, nasekanú petržlenovú vňať a vajce. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a mletou červenou paprikou. Dobre premiešame a spracujeme na homogénnu masu. Užší koniec kože z husacieho krku zaviažeme na pevno a naplníme z druhej strany pripravenou plnkou. Sirší koniec založíme naspodok. Naplnený husací krk zabalíme do alobalu, ktorý na oboch koncoch utiahneme ako salonku. Položíme na panvicu s husacou masťou. Kožu na druhom husacom prsíčku narežeme husto až na mäso na štvorčeky, nasolíme a posypeme cesnakom. Položíme k husaciemu krku na panvicu kožou nadol. Pridáme celé čierne korenie, cibuľu,vetvičky petržlenovej vňate, zelenú papriku a paradajku. Podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou za občasného dolievania horúcou vodou 50 minút. Odkryjeme, husacie prsíčko obrátime kožou nahor a odstránime alobal z plneného krku. Dáme ešte zapiecť do trúby na 15 minút. Po vychladnutí nakrájame na plátky a servírujeme s čerstvým chlebom a kyslou uhorkou
Zdroj: recept šéfkuchára Jozefa Foldesa zo židovskej reštaurácie v Budapešti, toto je jeho vlastná varianta prípravy. Podľa neho existuje viac variant tejto pochúťky.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.