Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso | |
Čas prípravy: 1h 20 min+príprava | |
Počet porcií (kusov): 4-6 |
1 kg bielej hlávkovej kapusty, 750 g bravčového pliecka, 2 CL rasce, 1 PL mletej sladkej papriky, soľ, 2 PL ostrého kečupu, 1 sušená chilli paprika, olej, voda, 2 veľké cibule
Hlávkovú kapustu nakrájame na tenké pásiky, dáme do misy a presolíme. Necháme najmenej 2 hodiny odpočívať, aby pustila vodu. Cibuľu nakrájame na jemné polmesiačiky a mäso na väčšie kocky. 2 PL kečupu nariedime vodou v 2,5 dl hrnčeku. Kapustu vrstvíme najlepšie do hrnca so sendvičovacím dnom nasledovne: naspodok rozložíme 1/3 kapusty, ktorú posypeme mletou paprikou, na drobno posekanou chilli paprikou a rascou. Na to dáme druhú tretinu kapusty, ktorú zalejeme nariedeným kečupom a posypeme rascou. Nasleduje posledná vrstva kapusty, ktorú posypeme len rascou. Prikryjeme pokrievkou a dusíme bez zamiešania na strednom plameni 15 minút a vypneme plameň. Na panvici s olejom za stáleho miešania restujeme cibuľu, kým sa nerozpadne na prúžky. Pridáme kocky mäsa a opekáme skoro do hneda a vydusenia šťavy na tuk. Nesolíme! Kapustu sme osolili už na začiatku. Mäso s cibuľou pridáme do kapusty, podlejeme trochou vody, premiešame. Dusíme na strednom plameni za občasného podlievania vodou. Mäso má byť mäkké, ale šťavnaté a kapusta má zostať jemne chrumkavá, šťavy nemá byť veľa, nie je to žiadna kapustnica, ale mäso v kapuste.
Zdroj: vlastný recept. Jedlo je pomerne ostré, nie je vhodné pre deti. Podávam s čerstvým domácim chlebom. Dobre chutí s vychladeným pivom.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.