Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zemiakové jedlá | |
Čas prípravy: 45 minút + príprava surovín | |
Počet porcií (kusov): 4-6 |
1 kg zemiakov, 150 g pikantnej klobásy madarského typu, 1 veľká cibuľa, 1 PL sladkej mletej červenej papriky, mleté čierne korenie, rasca, majoránka, soľ, 1 zelená paprika, 1 paradajka, voda, prípadne 50 g dobrej domácej údenej slaniny - nemusí byť, 5 strúčikov prelisovaného cesnaku, olej
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, na ktorej opečieme na kolieska pokrájanú klobásu, kým nepustí peknú červenú farbu. Pridáme mletú červenú papriku a za stáleho miešania pri miernom ohni dávame pozor, aby sa nepripálila. Pridáme na krížalky nakrájané zemiaky, mleté čierne korenie, rascu a prelisovaný cesnak. Zarestujeme s paprikovým základom a podlejeme vodou tak, aby zemiaky boli len ponorené. Z času na čas podlievame trochou vody, ale vody nemá byť veľa, aby sa zachoval charakter guláša. Ked sú zemiaky napoly uvarené, pridáme na prúžky pokrájanú papriku a šupky zbavenú paradajku, pokrájanú na malé kocky. Varíme, kým zemiaky nezmäknú. Pridáme 2 prelisované strúčiky cesnaku a rozomnutú majoránku. Prikryjeme pokrievkou, vypneme oheň a necháme ešte dôjsť. Nezahusťujeme, ničím, guláš zahustia samotné zemiaky. Na panvici necháme rozpustiť slaninu, pokrájanú na malé kocky na miernom ohni a pridáme už do hotového jedla. Solíme len mierne, lebo klobása i slanina sú už slané.
Zdroj:Starý tradičný rodinný recept. Podávali sme ako samostatné jedlo bez prílohy. Kto ale chce, môže zajedať s krajcom čerstvého domáceho chleba.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Ivanka Ch, aj my doma ho máme veľmi radi
Tohle jídlo znám a miluju ho.
Evička, som rada a veľmi pekne Ti dakujem.
Ibi,dnes jsme měli k večeři,dala jsem domácí klobásu a červenou kapii(zelenou jsem neměla),jinak rychlé a dobré+2přidala jsem i fotečky