Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso | |
Čas prípravy: asi hodina | |
Počet porcií (kusov): 4 |
1 kg prerasteného bôčika
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 bobkové listy
celé čierne a nové korenie
1 PL soli
Na omáčku:
2 PL maggi (polievkové korenie)
šťava z polovice citróna
2 strúčiky cesnaku
1 PL sójovej omáčky
1 čili paprička
1 PL kečupu alebo sladko-kyslej omáčky
Bôčik si pokrájame na menšie kúsky (asi tak 20x8 cm)a dáme variť do osolenej vody s celou ošúpanou cibuľou,cesnakom a korením asi na 45 minút.Potom ho trochu osušíme(lebo inak to strašne prská)a prudko opražíme na oleji zo všetkých strán do zlatista a chrumkava.Pokrájame na tenké plátky a podávame preliate omáčkou a s ryžou.
Tento recept som si niekedy dávno zapísala z TV,ale došlo naň až včera.Do omáčky mal ísť pôvodne aj ocot a nemal tam byť kečup,ale zdalo sa mi to už moc kyselé.Mne osobne to moc chutilo,odporúčam hlavne pre milovníkov ostro-kyslých čínskych jedál.Ako som ja:-)A tej omáčky naozaj stačí na kilo mäsa len tak málo,lebo je veľmi výrazná.
Autor: Ivana79 (Ivana Slováková) | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Já si někdy opékám náš uzený bůček bez vaření,tohle vyzkouším+1