Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Dezerty, zákusky, poháre - Ostatné | |
Čas prípravy: 30 minút + 3 hodiny chladenia | |
Počet porcií (kusov): 4 |
500 ml plnotučného mlieka, 1 vanilkový lusk, 5 žltkov, 120 g práškového cukru, štipka soli, 2 cl bieleho rumu /nemusí byť/, 75 g hladkej múky
Na dozdobenie : 4 odstopkované pekné jahody, nakrájané na plátky, 4 vetvičky medovky lekárskej. Môžeme použiť aj plátky iného ovocia a lístky čerstvej máty piepornej
V hrnci zmiešame mlieko, rum, cukor a štipku soli. Vanilkový lusk rozrežeme na polovicu, vyškriabeme zrniečka a pridáme aj s luskom do mlieka. Zahrievame na miernom ohni. Z vlažnej masy odoberieme malú časť do iného hrnca a zmiešame ju s múkou a žltkami na konzistenciu, akú má sľahačka. Ked mlieko vo väčšom hrnci zovrie, prilejeme do neho múčnu zmes a plameň stíšime na strednú intenzitu. Takto vznikajúci puding stále rýchlo miešame až do jeho zhustnutia a odstavíme. 4 malé pudingové formy vypláchneme studenou vodou a ešte do vlhkých foriem rozdelíme uvarený puding. Predtým vyberieme vanilkový lusk. Formy prikryjeme potravinovou foliou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vložíme formy s pudingom na 3 hodiny do chladničky. Vyberieme, odstránime foliu, puding uvoľníme od okrajov formy nožom a obsah vyklopíme do stredu dezertného taniera a dozdobíme čerstvým ovocím a vetvičkou medunky a podľa svojej fantázie môžeme ešte dozdobiť.
Zdroj: Recept mám z madarského časopisu. Je to príjemný a osviežujúci dezert, veľmi pripomínajúci kvalitnú vanilkovú zmrzlinu. Robila som do formičiek na suflé.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Evička, dakujem za upozornenie, prosím aj inokedy! Ja tieto recepty prekladám totiž z madarčiny. Snažím sa, aby boli zrozumiteľné a občas mi nejaká maličkosť unikne. Ak je uvedená len múka, rozumej hladká múka. A dala si tam aj biely rum? S tým karamelom to je bezva nápad.
Ibi,já jsem to dělala z hladké mouky,mohla by jsi to do receptu dopsat,kdyby to chtěl někdo dělat+3
Ivuš,s tím karamelem to bylo
Nádherná fotka
...a zajímavý receptík, ukládám si na vyzkoušení
Milá Evička Hubová, vdaka za pekné foto. Vidím, že puding mal u Vás veľký úspech, ked sa zjedol skôr, ako si ho stihla vychladiť, aj napriek tomu, že si nemala práve vanilkový lusk.