Viac ako  4 000  receptov

Vanilkový puding bez pudingového prášku

Vanilkový puding bez pudingového prášku
nahoru
Vanilkový puding bez pudingového prášku
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Dezerty, zákusky, poháre - Ostatné
Čas prípravy Čas prípravy: 30 minút + 3 hodiny chladenia
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4

Suroviny:

500 ml plnotučného mlieka, 1 vanilkový lusk, 5 žltkov, 120 g práškového cukru, štipka soli, 2 cl bieleho rumu /nemusí byť/, 75 g hladkej múky
Na dozdobenie : 4 odstopkované pekné jahody, nakrájané na plátky, 4 vetvičky medovky lekárskej. Môžeme použiť aj plátky iného ovocia a lístky čerstvej máty piepornej

Postup

V hrnci zmiešame mlieko, rum, cukor a štipku soli. Vanilkový lusk rozrežeme na polovicu, vyškriabeme zrniečka a pridáme aj s luskom do mlieka. Zahrievame na miernom ohni. Z vlažnej masy odoberieme malú časť do iného hrnca a zmiešame ju s múkou a žltkami na konzistenciu, akú má sľahačka. Ked mlieko vo väčšom hrnci zovrie, prilejeme do neho múčnu zmes a plameň stíšime na strednú intenzitu. Takto vznikajúci puding stále rýchlo miešame až do jeho zhustnutia a odstavíme. 4 malé pudingové formy vypláchneme studenou vodou a ešte do vlhkých foriem rozdelíme uvarený puding. Predtým vyberieme vanilkový lusk. Formy prikryjeme potravinovou foliou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vložíme formy s pudingom na 3 hodiny do chladničky. Vyberieme, odstránime foliu, puding uvoľníme od okrajov formy nožom a obsah vyklopíme do stredu dezertného taniera a dozdobíme čerstvým ovocím a vetvičkou medunky a podľa svojej fantázie môžeme ešte dozdobiť.

Poznámka

Zdroj: Recept mám z madarského časopisu. Je to príjemný a osviežujúci dezert, veľmi pripomínajúci kvalitnú vanilkovú zmrzlinu. Robila som do formičiek na suflé.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Vanilkový puding bez pudingového prášku"

vložené: 02. 05. 2010 11:55:21  nahlásiť  reagovať
 

Evička, dakujem za upozornenie, prosím aj inokedy! Ja tieto recepty prekladám totiž z madarčiny. Snažím sa, aby boli zrozumiteľné a občas mi nejaká maličkosť unikne.smajlik Ak je uvedená len múka, rozumej hladká múka. A dala si tam aj biely rum? S tým karamelom to je bezva nápad.

autor: eva hubova
vložené: 02. 05. 2010 11:40:40  nahlásiť  reagovať
 

Ibi,já jsem to dělala z hladké mouky,mohla by jsi to do receptu dopsat,kdyby to chtěl někdo dělatsmajliksmajlik+3
Ivuš,s tím karamelem to bylosmajliksmajlik

autor: cathleen
vložené: 02. 05. 2010 09:00:26  nahlásiť  reagovať
 

Nádherná fotkasmajliksmajlik
...a zajímavý receptík, ukládám si na vyzkoušenísmajliksmajlik

autor: michsamant
vložené: 02. 05. 2010 07:33:29  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik

vložené: 02. 05. 2010 07:28:02  nahlásiť  reagovať
 

Milá Evička Hubová, vdaka za pekné foto. Vidím, že puding mal u Vás veľký úspech, ked sa zjedol skôr, ako si ho stihla vychladiť, aj napriek tomu, že si nemala práve vanilkový lusk.smajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a tři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz