Viac ako  4 000  receptov

Madarský domáci chlieb v jenskej mise

Madarský domáci chlieb v jenskej mise
nahoru
Madarský domáci chlieb v jenskej mise Madarský domáci chlieb v jenskej mise
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Slané pečivo
Čas prípravy Čas prípravy: 1h 20 min+príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 1 chlieb

Suroviny:

420 múky - 50% bielej chlebovej + 50% hladkej múky pšeničnej, 500 ml vlažnej vody, 1/2 čajovej lyžičky sušeného droždia, 2 čajové lyžičky soli, 1 jenská misa o objeme 2 litre aj s vrchom.

Postup

Do misy preosejeme obe múky. Múku posypeme sušeným droždím a premiešame so soľou. Prilejeme vodu, dôkladne premiešame varechou, kým nedostaneme riedku, temer tekutú zmes. Prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme kysnúť 12 hodín. Po uplynutí tejto doby cesto znovu dôkladne premiešame. Necháme ho ešte 30 minút odpočívať. Trúbu si za tento čas predohrejeme na maximum a vložíme do nej jenskú misu, aby sa tiež rozhorúčila. Do horúcej misy nalejeme cesto a prikryté vrchom vložíme do trúby. Teplotu stiahneme na 220-230 stupňov. Pečieme za použitia ventilátora prikryté 30 minút a po odstránení vrchu z jenskej misy - odokryté, dalších 35-40 minút. Je dôležité, aby chlieb bol prepečený rovnomerne, aj v strede. Pečenie a jeho dlžku musíme prispôsobiť našej trúbe, ktorú máme doma. Ak si nie sme istí, môžeme prepečenosť chleba vyskúšať pichnutím ihlice do chleba. Ak nám ihlica po vytiahnutí zostane čistá, chlieb je už upečený a môžeme ho vybrať. Jenská misa má byť skôr širšia a menej hlboká.

Poznámka

Recept som našla na IT. Tento chlieb je krásne porovitý a posledný rok je hitom madarských gazdiniek. Ja sama som ho ešte nepiekla. Vkladám ho pre všetkých milovníkov dobrého chleba, ale chcem potešiť najmä Cathleen.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
2 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie



Podobné recepty

Komentáre k receptu "Madarský domáci chlieb v jenskej mise"

autor: michsamant
vložené: 22. 04. 2010 21:05:36  nahlásiť  reagovať
 

smajlikIbi urcite by som skusila,ale moja piecka je stale nefunkcna! smajlik

vložené: 22. 04. 2010 19:52:13  nahlásiť  reagovať
 

Miška, veľmi živo Ta vidím, ako sa zachádzaš od smiechu na mojej nezbednosti v detstve. A čo tak vyskúšať tento chlieb bez mieseniasmajliksmajlik

autor: michsamant
vložené: 22. 04. 2010 17:12:08  nahlásiť  reagovať
 

smajlik

vložené: 22. 04. 2010 16:04:23  nahlásiť  reagovať
 

Ivuška, videla som. Tam ale sú dobrotysmajlik Mňa poslať po chlieb, ked som bola malá, znamenalo pre celú našu rodinu obrovské riziko. Od pekára domov bola cesta dlhá asi 3 km. Ten čerstvo upečený horúci chlieb, ktorý som niesla v sieťke, tak nááááádherne voňal, dráždil a ponúkal sa... Najprv som odlomila patku, potom postupne po troške kol dookola... až som priniesla len striedku bez kôrky. Nezbili ma, síce frfľali a musela som ísť ešte do obchodu. Myslím, že dnes by to dopadlo rovnako, hoci som už stará žena...smajlik

autor: cathleen
vložené: 22. 04. 2010 14:01:11  nahlásiť  reagovať
 

Nene, Ibi, ten, o kterém mluvím, je kynutý jen droždím. Jestli chceš, mrkni http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/chleby_...

autor: michsamant
vložené: 22. 04. 2010 11:38:07  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik

vložené: 22. 04. 2010 11:27:21  nahlásiť  reagovať
 

Tiež sem robila chlieb bez miesenia, "by voko" /od oka/ v pekáči, ale tam sa pridával aj prdopeč /prášok do pečiva/ a piekol sa nezakrytý. V núdzi sa dal jesť, ale nebolo to ono. Zrejme preto, že milujem biely chlieb.smajlik

autor: cathleen
vložené: 22. 04. 2010 10:39:41  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlikIbi, velice podobný chleba znám jako Chleba bez hnětení, měřený na hrnečkysmajlikpeču ho v litinovém kastrolu. Hned další zkusím podle tebesmajlikDíky za receptsmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz