Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Iné mäso |
![]() |
Čas prípravy: 1 hodina 10 minút + príprava |
![]() |
Počet porcií (kusov): 4 |
600 g teľacieho pliecka, 250 g cukrového hrášku, 1 mladý kaleráb, 2 mladé mrkvy, 1 petržlenový koreň, 1OO g karfiolu, 250 g šampionov, 100 g čerstvej špargle, 1 zväzok najemno pokrájanej petržlenovej vňate, 2-3 PL polohrubej múky, 3 PL oleja, soľ, cukor, voda, prípadne mleté čierne korenie
Zeleninu pokrájame na malé kocky, špargľu na 1,5 cm špalíčky a karfiol rozoberieme na ružičky, šampiony prekrojíme na švrťky. V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom zeleninu a šampiony, okrem hrášku,karfiolu a špargle. Potom pridáme najemno posekanú petržlenovú vňať a zľahka orestujeme. Zasypeme múkou a chvíľu všetko spolu posmažíme. Zalejeme vodou, premiešame a privedieme do varu. Ked už voda vrie, pridáme teľacie mäso pokrájané na menšie kúsky a prikryté dusíme za občasného podlievania vodou. Vody nemá byť veľa, len asi 1-2 cm nad povrch pokrmu. Ked je mäso polomäkké, pridáme hrášok, ružičky karfiolu a špargľu. Ochutíme soľou a cukrom, možno pridať aj troška mletého čierneho korenia a dodusíme. Podávame s maslovými haluškami.
Zdroj: Recept mám od šéfkuchára z jednej reštaueácie v Budapešti.
![]() |
Autor: Meszarosovabolya |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
6 kladných ohodnotení | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
no to vypadá mňamkově+5