Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Slané pečivo | |
Čas prípravy: 1 hodina + príprava | |
Počet porcií (kusov): pre viac osôb-1 dávka cesta |
35O g hladkej múky, 250 g margarínu, 175 g kyslej smotany 12%, 1 CL soli, 1 žltok do cesta, 1 žltok na potretie, nesolené lúpané arašidy, nesolené lúpané mandle
Všetky suroviny na cesto zmiešame a spracujeme na cesto. Cesto zabalíme do potravinovej folie a dáme na 12 hodín odpočívať do chladničky. Potom ho na doske jemne posypanej múkou vyvaľkáme na obdlžníkový plát a poskladáme na troje po dlžke a celé prehneme ešte na polovicu. Tento postup opakujeme celkom 3x. Na štvrtýkrát cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm. Vykrajujeme menšie pagáče a ukladáme na plech vystlatý pečiacim papierom. Povrch pagáčov potrieme žltkom. Do stredu každého pagáča kolmo vpichneme 1 arašid, alebo na ležato položíme do stredu 1 mandľu. Pečieme v trúbe predohriatej na 190 stupňov pri zapnutom spodnom a vrchnom pečení po dobu 20 minút.
Recept mám z IT. Podávame ako slané pohostenie k vínu. Pridanie smotany zabezpečuje pekný tvar pagáčov.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Recept zní zajímavě ukládám a vyzkouším slané pečivo mám ráda k telce bodík