Viac ako  4 000  receptov

Paradajková kapusta

Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá
Čas prípravy Čas prípravy: 30 minút + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4-6

Suroviny:

8OO g bielej hlávkovej kapusty, 800 ml paradajkovej šťavy-najlepšie doma zavarenej z komory, 1 veľká cibuľa, 1 a pol CL soli, 3 CL kryštáľového cukru, 1 PL polohrubej múky, 1 vrchovatá PL bravšovej masti alebo olej, voda

Postup

Kapustu pokrájame na tenké prúžky a vložíme do hrnca s menším množstvom vriacej osolenej vody. Pridáme na drobno pokrájanú cibuľu,cukor,soľ a zalejeme paradajkovou šťavou. Varíme prikryté pokrievkou na strednom plameni. Na panvici si rozohrejeme tuk, zasypeme múkou a smažíme do svetlej farby, rozriedime studenou vodou a za stáleho miešania vlejeme zásmažku do hrnca s kapustou. Povaríme do konzistencie omáčky a môžeme podávať.

Poznámka

Je to jedlo tak rozšírené a nielen v Madarsku, takže autora nikto nepozná. Každý ho považuje za svoj rodinný recept. Casto sa v ňom varia aj mäsové guľky alebo sa podáva s fašírkou na veľa spôsobov. Je to jenoduché, chutné a rýchle jedlo. Dobré je aj len tak samotné s krajcom dobrého chleba.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
6 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie



Podobné recepty

Komentáre k receptu "Paradajková kapusta"

autor: Ivana Ch
vložené: 29. 08. 2010 05:08:50  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: spagetka
vložené: 25. 04. 2010 08:06:50  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik

autor: Paprika
vložené: 24. 04. 2010 22:37:36  nahlásiť  reagovať
 

To se mi moc líbí. Kapustu jsem prvně vařila až vloni podle zdejších (tedy .CZ) receptů. Určitě vyzkouším. smajliksmajlik +smajlik

vložené: 24. 04. 2010 15:56:28  nahlásiť  reagovať
 

veru tak, Magdalénka. aj my sme mali v pondelok prací deň a nič sme k tomu nepotrebovali. Okrem toho, v lete sme nakúpili množstvo zrelých paradajok, ktoré mama po uvarení vo veľkom hrnci poctivo ručne prepasírovala a rozliala do pol až litrových fliaš, previazala celofánom a stiahla tenkou gumičkou. Odložila do špajze a kedykoľvek po nich siahla v zime a raz dva pripravila z tejto domácej dobroty túto kapustu, alebo bola ako obed paradajková polievka s lekvárovými palacinkami.smajlik

autor: magdalenka
vložené: 24. 04. 2010 15:26:49  nahlásiť  reagovať
 

A bod...

autor: magdalenka
vložené: 24. 04. 2010 15:26:46  nahlásiť  reagovať
 

My sme to doma často mávali v pondelok, keď mamka prala a od nedele bola hovädzia polievka a varené hovädzie mäso. Takže rýchlo spravila "paradicsomos káposztu".
Naučila som na to aj moju rodinu, máme to radi. Ja k tomu ani to mäso nemusím mať.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz