Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky | |
Čas prípravy: asi 30 minut | |
Počet porcií (kusov): 6 porcí |
2 větší jelita
1 drůbeží bujón
1 hrnek uvařeřených krup
sůl, špetka majoránky
špetka mletý pepř
1/4 cibule
50 g sádla
1,5 litru horké vody
Na sádle osmažíme cibuli dozlatova,zalejeme vodou,přidáme bujón a povaříme.Přidáme jelita vytlačená ze střívek,uvařené kroupy,podrcenou majoránku,chvíli povaříme a dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s chlebem.
Autor: eva hubova | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Je to jedna z najobľúbenejších polievok mojeho muža, dávam aj nové korenie a cesnak. Často aspoň tak si privolávame ilúziu domácich zabíjačiek...ale mám aj relatívnu slušnú výrobňu jaterníc a krvavníc neďaleko.
Evi +!
Ibi,díky za tak hezký komentář,potěšilo mě to
Ajajaj!!
Milenka, jelítka sú krvavničky a jitrnice sú jaternice
Milá Evička, Tvoje recepty sa mi veľmi páčia. Sú nápadité, kreatívne a chuťovo harmonické. Okrem toho sú písané zrozumiteľne a človek, ktorý chce, sa od Teba mnohému podučí Vdaka, že sa o svoje vedomosti aj nezištne podelíš. Sú medzi nami aj chronické diskutérky, drbny, štekny a neviem ako by som ich ešte výstižne pomenovala. Našťastie, nie je ich veľa a Ty, Evi, nedaj sa nimi znechutiť Snažím sa o to isté a hlavne, netreba si ich všímať. Len Ty pekne pokračuj po svojom
ja neviem ako mam prelozit *jelitkova*....nechat to ako jelitkova, alebo jaternicova>
Ibi,to je taková napodobenina zabíjačkové,ze zabíjačky už zbyly jen nějaké jelita,tak uvařím takovou rychlovku,ať se chlapi napapají
pripomína mi to zabíjačkovú polievku a bez nariedenia vývarom známu žobrácku kašu+1