Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Iné mäso | |
Čas prípravy: 2 1/2 hodiny + príprava | |
Počet porcií (kusov): pre viac osôb |
2 kg jahňacieho stehna, 75 g masla, 1 kg zemiakov, 5 PL olivového oleja, čerstvo mleté čierne korenie, soľ, niekoľko vetvičiek rozmarínu, trocha vody na podliatie Plnka: 100 g cisárskej slaniny,pokrájanej na malé kúsky, 1 PL najemno pokrájanej petržlenovej vňate, 3-5 prelisovaných strúčikov cesnaku, 2 CL posekanej bazalky
Zmiešame suroviny na náplň v jednej miske. Upravené jahňacie stehno narežeme ostrým nožom až po kosť tak, aby sme vytvorili kapsu a naplníme ju pripravenou plnkou. Predtým mäso znútra i zvonku nasolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením. Kapsu uzavrieme kovovou ihlicou tak, aby sme ju mohli zašiť niťou. Mäso potrieme 50 g masla a položíme na pekáč. Podlejeme trochou vody a pekáč prikryjeme. Vložíme do trúby predohriatej na 180 stupňov a pečieme 2 až 2 1/2 hodiny za občasného prelievania vypečenou šťavou. Posledných l5 minút pečieme odokryté do chrumkava. Vyberieme z trúby. Krájame tesne pred podávaním na 2 cm pláty. Počas pečenia stehna si ošúpeme zemiaky a pokrájame ich na 0,5 cm kolieska. Zemiaky vložíme do hrnca s vriacou osolenou vodou a varíme 3-4 minúty. Scedíme a necháme dobre odkvapkať. V panvici rozohrejeme olej a maslo. Pridáme vetvičky rozmarínu a zemiaky a pečieme ich za častého obracania do červena.
Zdroj: recept mám z madarského webu. Podávame horúce na predohriatych tanieroch poliate vypečenou šťavou s opečenými zemiakmi a paradajkovým šalátom.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Nádhera, pro mě bohužel nedostupné, neb rodinka by mě s jehněčím vyhnala, ale
Ách, Ibi, to je nádherný recept!
Jehněčí máme moc rádi, ale teď jsme ho už asi dva roky neměli.