Viac ako  4 000  receptov

Indicky syr Paneer

Indicky syr Paneer
nahoru
Indicky syr Paneer Indicky syr Paneer
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Pre zaciatocnikov

Suroviny:

1 liter mlieka
4-5 lyzic stavy z citrona

Postup

Mlieko vlejeme do hrnca a chvilu zhrievame na silnom ohni. Nesmie sa zacat varit.

Prilievame 3 lyzice citronovej stavy a hned miesame. Zacne nam hustnut. Hned ako sa mlieko zacne zrazat ohen stiahneme na najslabsi a chvilu miesame.

Pridame este 1-2 lyzice stavy z citrona a miesame. Mlieko by sa malo zacat oddelovat od vody. Akonahle sa oddeli, odstavime z ohna.

Nachystame si bud tenku latku (muslin) alebo ja pouzivam obycajne sitko a misku, na ktoru si polozime sitko. Mlieko scedime, vodu z misky vylejem.
Vareskou zbokov paneer stlacame smerom do stredu, aby sme vytvorili hrudku. Nechame ho odlezat na sitku, aby odkvapkala vsetka prebytocna tekutinu.

Po hodine paneer obratime, zbokov popritlacame smerom dostredu vareskou a znova nechame odlezat 2-3 hodinky.

Poznámka

Paneer je indicky syr, nieco ako nas tvaroh,ale tuhsi na tolko, ze sa da pekne krajat na kocky.
Tento recept som uz davnejsie nasla niekde na internete a mam ho niekolkokrat odskusany. Paneer je chutny a da sa skladovat v mraznicke alebo ho ihned pouzijeme. Obycajne ho do 2 tyzdnov pouzijem.
Vyrabala som ho z litra obycajneho obchodoveho plnotucneho mlieka.

http://akochutimasala.blogspot.in/2010/04/domaci-p...

Autor Autor: (Michaela Samant)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Indicky syr Paneer"

autor: Fatimaa (neregistrovaný/á)
vložené: 07. 01. 2013 22:57:57  nahlásiť  reagovať
 

Dnes jsem jej dělala poprvé a je úplně výbornýsmajlikNěkde jsem četla,že se může použít i na smažení normálně v trojobalu,tak to někdy vyzkouším.Děkuji za receptíksmajlik

autor: michsamant
vložené: 14. 06. 2010 18:22:38  nahlásiť  reagovať
 

ano je to ako tvaroch, len vyroba je trosku ina, ale urcite je to podobne, tesim sa, ze sa recept paci smajliksmajlik

autor: amalia
vložené: 14. 06. 2010 18:17:07  nahlásiť  reagovať
 

miska, dala som si tvoj recept do oblubenychsmajlikneviem, ci ma spravnu konzistenciu, ale chuti takmer ako tvaroh, ktory tu nepoznaju. prikladam fotku a dakujemsmajlik maju fromage blanc aj faiselle, fromage frais... ale vsetky su riedke

autor: michsamant
vložené: 27. 04. 2010 21:05:16  nahlásiť  reagovať
 

@tejaja, pouziva sa na pripravu vegetarianskych jedal...ako na Slovensku napr. Tofu

autor: tejaja
vložené: 27. 04. 2010 19:36:40  nahlásiť  reagovať
 

Miška, fakt je to podobné ako náš tvaroh, akurát do tvarohu nadávam citrónovú šťavu a robím ho z kyslého mlieka.
Chcem sa spýtať, ako sa používa ? Ako tvaroh alebo skôr syr ? Bodík +1


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz