Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Pre zaciatocnikov |
1 liter mlieka
4-5 lyzic stavy z citrona
Mlieko vlejeme do hrnca a chvilu zhrievame na silnom ohni. Nesmie sa zacat varit.
Prilievame 3 lyzice citronovej stavy a hned miesame. Zacne nam hustnut. Hned ako sa mlieko zacne zrazat ohen stiahneme na najslabsi a chvilu miesame.
Pridame este 1-2 lyzice stavy z citrona a miesame. Mlieko by sa malo zacat oddelovat od vody. Akonahle sa oddeli, odstavime z ohna.
Nachystame si bud tenku latku (muslin) alebo ja pouzivam obycajne sitko a misku, na ktoru si polozime sitko. Mlieko scedime, vodu z misky vylejem.
Vareskou zbokov paneer stlacame smerom do stredu, aby sme vytvorili hrudku. Nechame ho odlezat na sitku, aby odkvapkala vsetka prebytocna tekutinu.
Po hodine paneer obratime, zbokov popritlacame smerom dostredu vareskou a znova nechame odlezat 2-3 hodinky.
Paneer je indicky syr, nieco ako nas tvaroh,ale tuhsi na tolko, ze sa da pekne krajat na kocky.
Tento recept som uz davnejsie nasla niekde na internete a mam ho niekolkokrat odskusany. Paneer je chutny a da sa skladovat v mraznicke alebo ho ihned pouzijeme. Obycajne ho do 2 tyzdnov pouzijem.
Vyrabala som ho z litra obycajneho obchodoveho plnotucneho mlieka.
http://akochutimasala.blogspot.in/2010/04/domaci-p...
Autor: michsamant (Michaela Samant) | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Dnes jsem jej dělala poprvé a je úplně výbornýNěkde jsem četla,že se může použít i na smažení normálně v trojobalu,tak to někdy vyzkouším.Děkuji za receptík
ano je to ako tvaroch, len vyroba je trosku ina, ale urcite je to podobne, tesim sa, ze sa recept paci
miska, dala som si tvoj recept do oblubenychneviem, ci ma spravnu konzistenciu, ale chuti takmer ako tvaroh, ktory tu nepoznaju. prikladam fotku a dakujem maju fromage blanc aj faiselle, fromage frais... ale vsetky su riedke
@tejaja, pouziva sa na pripravu vegetarianskych jedal...ako na Slovensku napr. Tofu
Miška, fakt je to podobné ako náš tvaroh, akurát do tvarohu nadávam citrónovú šťavu a robím ho z kyslého mlieka.
Chcem sa spýtať, ako sa používa ? Ako tvaroh alebo skôr syr ? Bodík +1