Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Pokrmy z vnútorností | |
Čas prípravy: 40 minút | |
Počet porcií (kusov): 6-8 |
300 g bravčovej pečene, 2 bravčové kuchynsky upravené obličky, 250 g kuchynsky upraveného bravčového mozgu, 2 veľké cibule, 2 vrchovaté PL masti, 1 PL polohrubej múky, soľ, 1-2 PL sladkej mletej červenej papriky, mleté čierne korenie, majoránka, voda
V hrnci na masti orestujeme najemno pokrájanú cibuľu a pridáme na hranolčeky nakrájané obličky. Neskôr pridáme na malé kúsky pokrájanú bravčovú pečienku a chvíľu restujeme spolu. Zasypeme paprikou. Dusíme krátko spolu a zaprášime múkou. Krátko opražíme a zalejeme vodou. Varíme a ked sú už obličky mäkké, pridáme upravený pokrájaný mozog a mleté čierne korenie. Povaríme už len chvíľu - asi 15 až 20 minút. Posypeme rozomnutou majoránkou a podľa chuti osolíme. Podávame s krajcom čerstvého domáceho chleba alebo s varenými zemiakmi.
Toto jedlo sa podáva o 9-tej hodine ráno ako prvé na madarských domácich zabíjačkách a v trúbe sa už pečie prvé mäso.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Šmankote, co mi to děláš? to musí být dobrééééé!! Mńam!!