Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Nátierky | |
Čas prípravy: 30 minút + príprava + chladenie | |
Počet porcií (kusov): 1 dávka - pre viac osôb |
500 g hydinovej pečienky, 4 stredné cibule pokrájané najemno, 300 g husacej masti, 4 strúčiky cesnaku, 2 štipky rozomnutej majoránky, soľ, mleté čierne korenie
Na časti tuku orestujeme cibuľu do sklovita. Ked cibuľa zmäkne, pridáme očistenú, upravenú hydinovú pečienku a spoločne podusíme do mäkka. Necháme vychladnúť, ochutíme prelisovaným cesnakom, soľou, mletým čiernym korením a rozmixujeme v mixéri do hladkej konzistencie. Vrátime do hrnca a za stáleho miešania znovu zohrejeme. Plníme do menších sklených fliaš alebo porcelánových nádobiek. Po vychladnutí paštiku zalejeme rozpustenou husacou masťou vo vrstve 3 mm a vzduchotesne nádobky uzavrieme. Vložíme do chladničky. Kto chce, môže ešte krátko sterilizovať 10 minút od bodu varu vody. Túto dávku sa však neoplatí sterilizovať, pretože sa rýchlo minie. Podávame na čerstvom chlebe so sezonnou zeleninou.
Zdroj: našla som tento recept na madarskom webe. Paštika je vhodná najmä pre deti do školy, ale aj pre dospelých ako ľahká večera, či na raňajky.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
6 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
skúsíme a uvidíme,každopádne dík za typ
To se mi moc líbí a tuším, že si tím u manžela dost šplhnu.