Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Cestoviny | |
Čas prípravy: 20 minút + príprava | |
Počet porcií (kusov): 4-6 |
500 g domácich rezancov /nie polievkových/, 200 ml pšeničnej hrubej krupice, 200 ml vody na krupicu, soľ, voda, široký hrniec na krupicu, olej
Uvaríme domáce rezance vo vriacej osolenej vode, scedíme a necháme odkvapkať. V širokom hrnci rozohrejeme olej, pridáme krupicu a osmažíme do hnedej farby. Krupicu osolíme a podlejeme vodou za stáleho miešania. Prikryjeme a dodusíme. Hotovú krupicu zmiešame s uvarenými rezancami a spolu prehrejeme. Ihned podávame s uhorkovým šalátom, kyslou uhorkou alebo čalamádou.
Zdroj: rodinný recept
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Tohle jídlo neznám a určitě jsem ho nikdy nejedla ani u známých.Docela by mě lákala ta sladká verze. Ale udělat si to jenom pro sebe, na to jsem líná.
Podľa mňa, sa krupica vždy solí.Mierne, ako každé jedlo. Ja ju robím takýmto istým spôsobom, tiež podávam s kyselým a najlepšia je s kvasenou kapustou, alebo kvašákmi, ovšem naše deti och milujú s krištáľovým cukrom. Len neviem, prečo sú maďarské
Terezka, videla som, skôr ako som madarský recept vložila. Ale ja som napísala recept na slano, tak ako sa varil u nás doma. Suroviny sú odlišné a aj spôsob prípravy, vrátane prílohy. V mojom recepte sa nepoužíva detská krupica, ale pšeničná hrubá krupica, ktorá nemá jemnosť krupice detskej.Navyše pužívam doma vyrobené rezance.
Nechcem vyrývať, ale presne také sú aj slovenské, recept tu už je
Ivuš, tak príď a my dve ti to s radosťou uklochníme...
Tak tu sladkou verzi bych si dala, prosím!+
Pre Svetlanku doplňam. Magdalenka, dakujem za vysvetlenie. Krupica spočiatku chvíľu nehnedne, ale potom to už ide rýchlo. Teda pozor aby sa nepripálila. Ked krupica zhnedne, okamžite podliať horúcou vodou za stáleho miešania. Ihned zasyčí para, treba dať pozor, Svetlanka, aby Ste sa neoparila. Hrniec prikryjete pokrievkou, stíšite plameň a krupica v pare napučí, teda nevznikne kaša. Množstvo krupice a vody som uviedla na základe svojich skúseností. Existuje aj sladká verzia, ked krupicu nesolíme, ale pridáme práškový cukor a podávame s lekvárom. Každý si dochutí podľa seba.
Toto sa u nás varieva tiež, ale na sladko. Posypané práškovým cukrom a k tomu kompót. Keď som spomínala rezancové dni, na toto som zabudla... +
Svetluška, odpoviem za Ibolyku, snáď sa nebude hnevať...krupica sa pomaly praží na troške oleja (na platni - rozptyľovač plynu)do svetlohneda, potom sa zaleje horúcou vodou. Nie je to kaša - napuchnuté zrnká krupice sa oddeľujú a obalia potom uvarené rezance. Trochu to chce cvik pri odhadnutí množstva vody. Všetkým pekný deň!
Ibolka, neviem si to absolútne predstaviť...to vyzerá ako krupicová kaša z vody zmiešaná s rezancami?...