Viac ako  4 000  receptov

Krupicové rezance

Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Cestoviny
Čas prípravy Čas prípravy: 20 minút + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4-6

Suroviny:

500 g domácich rezancov /nie polievkových/, 200 ml pšeničnej hrubej krupice, 200 ml vody na krupicu, soľ, voda, široký hrniec na krupicu, olej

Postup

Uvaríme domáce rezance vo vriacej osolenej vode, scedíme a necháme odkvapkať. V širokom hrnci rozohrejeme olej, pridáme krupicu a osmažíme do hnedej farby. Krupicu osolíme a podlejeme vodou za stáleho miešania. Prikryjeme a dodusíme. Hotovú krupicu zmiešame s uvarenými rezancami a spolu prehrejeme. Ihned podávame s uhorkovým šalátom, kyslou uhorkou alebo čalamádou.

Poznámka

Zdroj: rodinný recept

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
5 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Podobné recepty

Komentáre k receptu "Krupicové rezance"

autor: Ivana Ch
vložené: 25. 08. 2010 06:11:48  nahlásiť  reagovať
 

Tohle jídlo neznám a určitě jsem ho nikdy nejedla ani u známých.Docela by mě lákala ta sladká verze. Ale udělat si to jenom pro sebe, na to jsem líná.

autor: Galla (neregistrovaný/á)
vložené: 17. 06. 2010 22:35:36  nahlásiť  reagovať
 

Podľa mňa, sa krupica vždy solí.Mierne, ako každé jedlo. Ja ju robím takýmto istým spôsobom, tiež podávam s kyselým a najlepšia je s kvasenou kapustou, alebo kvašákmi, ovšem naše deti och milujú s krištáľovým cukrom. Len neviem, prečo sú maďarskésmajliksmajlik

vložené: 30. 04. 2010 13:04:14  nahlásiť  reagovať
 

Terezka, videla som, skôr ako som madarský recept vložila. Ale ja som napísala recept na slano, tak ako sa varil u nás doma. Suroviny sú odlišné a aj spôsob prípravy, vrátane prílohy. V mojom recepte sa nepoužíva detská krupica, ale pšeničná hrubá krupica, ktorá nemá jemnosť krupice detskej.smajlikNavyše pužívam doma vyrobené rezance.

autor: tejaja
vložené: 30. 04. 2010 12:35:06  nahlásiť  reagovať
 

Nechcem vyrývať, ale presne také sú aj slovenské, recept tu už je smajlik

autor: magdalenka
vložené: 30. 04. 2010 11:53:26  nahlásiť  reagovať
 

Ivuš, tak príď a my dve ti to s radosťou uklochníme...

autor: cathleen
vložené: 30. 04. 2010 10:36:34  nahlásiť  reagovať
 

smajlikTak tu sladkou verzi bych si dala, prosím!smajliksmajlik+

vložené: 30. 04. 2010 10:14:39  nahlásiť  reagovať
 

Pre Svetlanku doplňam. Magdalenka, dakujem za vysvetlenie. Krupica spočiatku chvíľu nehnedne, ale potom to už ide rýchlo. Teda pozor aby sa nepripálila. Ked krupica zhnedne, okamžite podliať horúcou vodou za stáleho miešania. Ihned zasyčí para, treba dať pozor, Svetlanka, aby Ste sa neoparila. Hrniec prikryjete pokrievkou, stíšite plameň a krupica v pare napučí, teda nevznikne kaša. Množstvo krupice a vody som uviedla na základe svojich skúseností. Existuje aj sladká verzia, ked krupicu nesolíme, ale pridáme práškový cukor a podávame s lekvárom. Každý si dochutí podľa seba.smajlik

autor: magdalenka
vložené: 30. 04. 2010 09:12:18  nahlásiť  reagovať
 

Toto sa u nás varieva tiež, ale na sladko. Posypané práškovým cukrom a k tomu kompót. Keď som spomínala rezancové dni, na toto som zabudla... +
Svetluška, odpoviem za Ibolyku, snáď sa nebude hnevať...krupica sa pomaly praží na troške oleja (na platni - rozptyľovač plynu)do svetlohneda, potom sa zaleje horúcou vodou. Nie je to kaša - napuchnuté zrnká krupice sa oddeľujú a obalia potom uvarené rezance. Trochu to chce cvik pri odhadnutí množstva vody. Všetkým pekný deň!

autor: Svetlana
vložené: 30. 04. 2010 08:47:16  nahlásiť  reagovať
 

Ibolka, neviem si to absolútne predstaviť...to vyzerá ako krupicová kaša z vody zmiešaná s rezancami?...


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz