Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Dezerty, zákusky, poháre - Rezy s ovocím, bublaniny |
Cesto: 25 dkg múky (1/2 hladkej, 1/2 polohrubej), 1/2 prašku do pečiva, 1 vajce, 150 g Hera, 10 dkg praškoveho cukru.
Plnka: 6-7 jablk, škorica.
Krem: 1 vanička tvarohu (250 g), 1/4 l mlieka, 1 Zlatý klas, 1 vanilinový cukor, 10 dkg praškoveho cukru, 1 vyšlahana šlahačka.
Zo všetkych surovin spracovať cesto, a nechať asi 1 hodinu odležať v chladničke.
Jablka ošupať, nastruhať na veľkom struhadle (pôvodne jablka maju byť nakrajane na platky, ale ja ich struham,lepšie sa to potom kraja), posypať škoricou podla chuti.
Tvaroh, mlieko, Zlatý klas, oba cukry spolu zmiešať na jednoliatu hmotu a opatrne primiešať vyšlahanu šlahačku.
Cestom vyložiť tortovu formu 26cm.aj boky, navrch uložiť jablka a zaliať kremom. Piecť pri 160C asi 45min. až hodinu. Rešpektujte svoju ruru!
Tento recept mám od mojej švagrinej Hely, a je vyborný. Odporučam piecť s dvojitej davky na plech, ale potom o dve-tri jablka menej, aby sa to všetko zmestilo, a nevytekalo s plechu!
Autor: Besty (Oksana Ryšková) | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
musím ho vyskúšať, mňam
Ukladám siVyzerá byť šťavnatý
http://www.oetker-fs.cz/zbozi/zlaty-klas
Pokud je Petra z Česka, tak Zlatý klas je možno nahradit běžným vanilkovým pudinkem. Nechápu, proč se k nám Zlatý klas nedováží, když je o tolik lepší, než naše pudinky ! Zajímavý recept + 4
zlaty klas je priemyselny pudingovy prasok. v obchode ho maju medzi pudingovymi praskami
co je prosím vás zlatý klas?
Oksana, bezpečne je výborný Kombinácia jabĺk a tvarohu je super, ukladám a posielam bodík
Vypadá pěkné nadýchaně