![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Mleté mäso |
![]() |
Čas prípravy: 40 minút + príprava |
![]() |
Počet porcií (kusov): 4 |
500 g kuracích prs, 2 vajcia, malá hrsť sušených hríbov, môžu byť aj iné čerstvé huby - napr. šampiony, 2 strúčiky cesnaku, 100 ml hustej kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie, trocha múky alebo strúhanky na prípadné zahustenie, 1 zväzok veľmi na jemno posekanej petržlenovej vňate, olej
Hríby namočíme na 30 minút do vody. Očistené kuracie prsia 2x pomelieme, aj scedené hríby,na kotúči s menšími otvormi do misy. Pridáme prelisovaný cesnak a vajcia. Okoreníme soľou a mletým čiernym korením. Pridáme kyslú smotanu a spracovávame miesením rukou dovtedy, kým mäso všetku smotanu nevsiakne do seba a nedostaneme hladkú hmotu. Ešte vpracujeme petržlenovú vňať a ak je to potrebné, zahustíme trochou strúhanky. Odložíme na 2 hodiny do chladničky. V panvici rozpálime olej. Namočenými rukami vo vode formujeme z masy ploché, asi 1,5 cm vysoké, okrúhle fašírky, ktoré vkladáme do horúceho oleja a smažíme do červena. Ihned podávame s varenými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou a so šalátom z čerstvej zeleniny.
Autorkou tohoto lahodného pokrmu je pani Frank Jolán.
![]() |
Autor: Meszarosovabolya |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
5 kladných ohodnotení | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
perfektne! dakujem :)
Bolo to veľmi chutné ďakujeme za receptíík !!...
ukladam si