Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky | |
Čas prípravy: 45 minút + príprava surovín | |
Počet porcií (kusov): 4 |
200 g strakatej suchej fazule - namočenej do vody večer pred prípravou, 2 nožičky čerstvo zaúdenej pikantnej klobásy madarského typu, 250 ml kyslej smotany, 3 strúčiky prelisovaného cesnaku, 1 cibuľa pokrájaná na jemno, 1 PL mletej sladkej červenej papriky, 1 CL štipľavej mletej červenej papriky, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, voda, 1 PL polohrubej múky, olej, kryštáľový cukor, ocot
Namočenú fazuľu dáme variť v hrnci aj s vodou, v ktorej bola namočená. Ked je napoly uvarená, pridáme nožičky klobásy, prekrojené na polovicu. Uvarenú klobásu vyberieme na tanier a pokrájame na kolieska. Do fazule pridáme soľ a mleté čierne korenie. Na panvici s olejom osmažíme múku do svetlohneda, pridáme cibuľu a chvíľu restujeme spolu. Zásmažku posypeme za stáleho miešania oboma paprikami, nariedime vodou a vlejeme do polievky. Povaríme spolu l5 minút. Do menšej misky dáme kyslú smotanu, ktorú rozmiešame 2 naberačkami polievky, aby sa vyrovnali teploty a smotana sa v polievke nezrazila. Takto upravenú smotanu vlejeme do polievky a ešte chvíľu prevaríme aj s pridanou nakrájanou klobásou. Dávame pozor, aby sa fazuľa nerozvarila! Vypneme plameň. Pridáme do polievky cukor, prelisovaný cesnak a majoránku. Prikryjeme pokrievkou a necháme polievku ešte dôjsť. Po chvíli dochutíme octom. Podávame horúce s pečivom alebo s krajcom čerstvého domáceho chleba. Octom dochucujeme polievku až po chvíli státia po vypnutí plameňa preto, aby sa nezrazila pridaná kyslá smotana.
Zdroj: rodinný recept. Táto vynikajúca fazulica sa u nás doma podáva ako samostatný chod. Kto má z fazule poveternostné problémy, nech pri príprave polievky vyleje vodu, v ktorej bola fazuľa cez noc namočená a ku koreninám nech pridá saturejku.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
6 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Sú tu pomiešané dve výborné fazuľové polievky - jedna mliečna nakyslo a druhá s bezmliečna s paprikou a klobásou. Robil som aj takto ako píšete, ale EE, nem dobré. Tam kde ide ocot a cukor, nejde paprika a naopak. Pardon.
Vynikajuca, dnes som ju uvarila a nema chybu!
Táto polievka je nenormálná,je mňaaaaam,ja už ani inú fazulovú nevarím
Evička, dakujem za fotografiu. Neviem, prečo by si to zmazávala. Teší ma, že Tebe i rodinke chutilo
Ibi,polévka je moc dobránemám ale strakaté fazole,tak jsem vařila z bílých a přidala jsem trochu zeleninypřidala jsem foto,jak je nebudeš chtít,tak smažu+4
Ja mam tiez tento rodinny recept este od mojej babicky.My ale tuto polievku nesladime cukrom,ale slivkovym lekvarom.Odporucam.