Viac ako  4 000  receptov

Madarská fazuľová polievka na kyslo s údenou klobásou

Madarská fazuľová polievka na kyslo s údenou klobásou
nahoru
Madarská fazuľová polievka na kyslo s údenou klobásou Madarská fazuľová polievka na kyslo s údenou klobásou Madarská fazuľová polievka na kyslo s údenou klobásou
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Polievky
Čas prípravy Čas prípravy: 45 minút + príprava surovín
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4

Suroviny:

200 g strakatej suchej fazule - namočenej do vody večer pred prípravou, 2 nožičky čerstvo zaúdenej pikantnej klobásy madarského typu, 250 ml kyslej smotany, 3 strúčiky prelisovaného cesnaku, 1 cibuľa pokrájaná na jemno, 1 PL mletej sladkej červenej papriky, 1 CL štipľavej mletej červenej papriky, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, voda, 1 PL polohrubej múky, olej, kryštáľový cukor, ocot

Postup

Namočenú fazuľu dáme variť v hrnci aj s vodou, v ktorej bola namočená. Ked je napoly uvarená, pridáme nožičky klobásy, prekrojené na polovicu. Uvarenú klobásu vyberieme na tanier a pokrájame na kolieska. Do fazule pridáme soľ a mleté čierne korenie. Na panvici s olejom osmažíme múku do svetlohneda, pridáme cibuľu a chvíľu restujeme spolu. Zásmažku posypeme za stáleho miešania oboma paprikami, nariedime vodou a vlejeme do polievky. Povaríme spolu l5 minút. Do menšej misky dáme kyslú smotanu, ktorú rozmiešame 2 naberačkami polievky, aby sa vyrovnali teploty a smotana sa v polievke nezrazila. Takto upravenú smotanu vlejeme do polievky a ešte chvíľu prevaríme aj s pridanou nakrájanou klobásou. Dávame pozor, aby sa fazuľa nerozvarila! Vypneme plameň. Pridáme do polievky cukor, prelisovaný cesnak a majoránku. Prikryjeme pokrievkou a necháme polievku ešte dôjsť. Po chvíli dochutíme octom. Podávame horúce s pečivom alebo s krajcom čerstvého domáceho chleba. Octom dochucujeme polievku až po chvíli státia po vypnutí plameňa preto, aby sa nezrazila pridaná kyslá smotana.

Poznámka

Zdroj: rodinný recept. Táto vynikajúca fazulica sa u nás doma podáva ako samostatný chod. Kto má z fazule poveternostné problémy, nech pri príprave polievky vyleje vodu, v ktorej bola fazuľa cez noc namočená a ku koreninám nech pridá saturejku.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
6 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Podobné recepty

Komentáre k receptu "Madarská fazuľová polievka na kyslo s údenou klobásou"

autor: Martin (neregistrovaný/á)
vložené: 17. 02. 2024 06:12:05  nahlásiť  reagovať
 

Sú tu pomiešané dve výborné fazuľové polievky - jedna mliečna nakyslo a druhá s bezmliečna s paprikou a klobásou. Robil som aj takto ako píšete, ale EE, nem dobré. Tam kde ide ocot a cukor, nejde paprika a naopak. Pardon.

autor: mima (neregistrovaný/á)
vložené: 18. 11. 2012 10:48:54  nahlásiť  reagovať
 

Vynikajuca, dnes som ju uvarila a nema chybu!smajlik

autor: Adinka (neregistrovaný/á)
vložené: 01. 09. 2012 12:46:04  nahlásiť  reagovať
 

Táto polievka je nenormálná,je mňaaaaam,ja už ani inú fazulovú nevarím

vložené: 24. 06. 2010 09:08:41  nahlásiť  reagovať
 

Evička, dakujem za fotografiu. Neviem, prečo by si to zmazávala. Teší ma, že Tebe i rodinke chutilosmajlik

autor: eva hubova
vložené: 24. 06. 2010 08:17:55  nahlásiť  reagovať
 

Ibi,polévka je moc dobrásmajliknemám ale strakaté fazole,tak jsem vařila z bílých a přidala jsem trochu zeleninysmajlikpřidala jsem foto,jak je nebudeš chtít,tak smažusmajlik+4

autor: chaoticka
vložené: 01. 05. 2010 12:38:33  nahlásiť  reagovať
 

Ja mam tiez tento rodinny recept este od mojej babicky.My ale tuto polievku nesladime cukrom,ale slivkovym lekvarom.Odporucam.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz