Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá |
300 g kukuričnej krupice, 6 paradajok, 120 g údenej slaniny, 1 veľká cibuľa, 800 ml mlieka, 3 vajcia, 4 lyžice strúhaného syra, mletá biele korenie, soľ, olej
600 ml mlieka zmiešame so 600 ml vody a privedieme k varu, vsypeme krupicu a miešame, kým sa nezačne prilepovať ku dnu. Kašu vyklopíme na pomúčenú dosku, rozotrieme na hrúbku 1,5 cm a necháme vychladnúť. Potom vykrajujeme kolieska asi 5 cm priemer. Pekáč vymažeme a skladáme do neho kolieska polenty striedavo s kolieskami paradajok. Skladáme ich šikmo, nie na ležato. Slaninu nakrájame, rozpustíme, opražíme na nej nakrájanú cibuľu a zmes prelejeme polentu v pekáči. V 2 dl mlieka rozšľaháme vajcia, osolíme, okoreníme, premiešame so syrom a zalejeme pekáč. Pečieme pri strednej teplote, kým vajcia nestuhnú.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Wou!!