Viac ako  4 000  receptov

Sviatočné jahňacie stehno

Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Iné mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 2 hodiny + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 1 stehno-pre viac osôb

Suroviny:

2 kg jahňacieho stehna, 250 g domácej údenej slaniny, 5O g očisteného cesnaku, 3-4 vetvičky čerstvého rozmarínu, 120 g bravčovej masti, 200 g cibule pokrájanej na kolieska, 1 kg očistených, na malé kocky pokrájaných zemiakov, 2 zelené papriky pokrájané na prúžky, 2 paradajky pokrájané na tenké mesiačiky, soľ, mleté čierne korenie, tymián, trocha vody na podliatie

Postup

Slaninu nakrájame na prúžky a vložíme na 30 minút do mrazničky, aby stuhli a aby sme mohli ľahšie stehno našpikovať. Upravené stehno vložíme do pekáča, v ktorom sa bude piecť. Ostrým a úzkym nožom-jeho špičkou si v mäse robíme otvory, len tak veľké, aby sa do nich vmestil prúžok slaniny aj s cesnakom. Celé jahňacie stehno prešpikujeme husto a rovnomerne. Nasolíme a nakoreníme. Zapichneme vetvičky rozmarínu. Podlejeme trochou vody a rozpustenou masťou. Pekáč prikryjeme alobalom a vložíme do trúbby predohriatej na 180 stupňov. Ked je mäso napoly upečené, odstránime alobal. Stehno prelejeme výpekom, pridáme trochu horúcej vody. Okolo stehna rozložíme kocky zemiakov, prúžky zelenej papriky,kolieska cibule a mesiačiky paradajok. Zeleninu osolíme, okoreníme a posypeme trochou tymiánu. S tymiánom opatrne, je veľmi aromatický, najmä sušený. Ak môžete, použite čerstvý tymián - nie je tak výrazný,ako sušený. Pekáč vložíme späť do trúby a dopečieme. Ak treba, podlievame trochou horúcej vody. Počas pečenia jahňacie stehno prelievame vypečenou šťavou - mäso sa nesmie vysušiť a má mať chrumkavú kôrku. Ked je je jahňacie stehno upečené, pekáč vyberieme a necháme 10-15 minút odpočívať. Potom mäso pokrájame na 2 cm hrubé pláty a podávame na predohriatych tanieroch horúce so šťavnatou zeleninovou prílohou.

Poznámka

Zdroj: recept som našla dnes na madarskom webe s pochúťkami.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Podobné recepty

Komentáre k receptu "Sviatočné jahňacie stehno"

autor: Vlado Špánik (neregistrovaný/á)
vložené: 13. 11. 2010 20:39:22  nahlásiť  reagovať
 

Urobil som a nemá to chybu!Podlieval som vývarom a urobil viac šťavy.
Zeleninka tiež super a dá sa rôzne improvizovať.smajlik

autor: Ivana Ch
vložené: 12. 08. 2010 05:21:28  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

vložené: 02. 05. 2010 18:13:16  nahlásiť  reagovať
 

Hmm, ještě, kdyby tak to jehněčí bylo za nějakou přijatelnou cenu, tak bych to hned vyzkoušelasmajliksmajliksmajlik

autor: michsamant
vložené: 02. 05. 2010 09:21:59  nahlásiť  reagovať
 

smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz