Viac ako  4 000  receptov

Kysnutá karamelová bábovka - Ferdinand

Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Bábovky - Kysnuté
Čas prípravy Čas prípravy: 1 hodina + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4

Suroviny:

Cesto: 500 g hladkej múky, 50 g Hery, 2 žltky, 30 g cukru, 20 g droždia, 15 g soli, mlieko, olej Krém: 150 g zmäknutej Hery, 130 g kryštáľového cukru, 1 vanilkový cukor, nastrúhaná kôra z polovice citrona, 50 g hrozienok, Zmes na pokvapkanie bábovky: 100 ml mlieka, 80 g kryštáľového cukru, 1 vanilkový cukor

Postup

1. Pripravíme si kvások z trochy vlažného mlieka, cukru a rozdrobeného droždia. 2. V mise spracujeme preosiatu múku s Herou, soľou, kváskom a takým množstvom vlažného mlieka, aby sme dostali pružné mäkké cesto. 3. Cesto necháme kysnúť 30 minút. 4. Cesto vyvaľkáme do obdlžíka 1/2 cm hrúbky. Pripravíme si krém tak, že vymiešame zmäknutú Heru s cukrom, vanilkovým cukrom do peny. Pridáme do nej nastrúhanú citronovú kôru a predtým namočené a odkvapkané hrozienka. Krémom potrieme vyvaľkané cesto. 5. Cesto zvinieme odspodu nahor do kotúča. 6. Zvinuté cesto pokrájame na 6 cm dlhé kúsky. 7. Bábovkovú formu vymažeme olejom tak, aby sa kryštáľový cukor, ktorým formu vysypeme. prilepil na steny formy. 8. Nakrájané 6cmroládky vkladáme do formy na stojato a nie na tesno. Znovu necháme kysnúť dalších 30 minút. 9. Bábovkovú formu aj s vykysnutým cestom vložíme do trúby predohriatej na 200 stupňov. 10. V polovici pečenia pokropíme povrch bábovky osladeným mliekom. Tento postup viackrát zopakujeme. Pečieme 25-30 minút. 11. Upečenú bábovku vyberieme, vyklopíme z formy, pokrájame a podávame ešte teplé.

Poznámka

Zdroj: najnovší hit madarských webov. Bábovka so skaramelizovaným povrchom je priam neodolateľná.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
2 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Kysnutá karamelová bábovka - Ferdinand"

vložené: 02. 05. 2010 21:49:57  nahlásiť  reagovať
 

Karamel sa spraví aj z pokropenia osladeným mliekom na povrchu bábovky. Pečie sa pri vyššej teplote, než zvyčajne-teda pri 200 stupňoch a pre vytvorenie vrstvy karamelu na povrchu sa kropí častejšie. Koncentrácia cukru v mlieku je dosť vysoká. Na bokoch bábovky sa karamel tvorí z vysypania poolejovanej bébovkovkovej formy kryštáľovým cukrom. Aby sa karamel nespálil, pečie sa len 25-30 minút.

autor: magdalenka
vložené: 02. 05. 2010 20:38:57  nahlásiť  reagovať
 

Takého obyčajného Ferdinanda s vanilkovým krémom, alebo s jablkovou náplňou som už robila. V tomto prípade sa aj z osladeného mlieka spraví karamelová poleva alebo niečo podobné? Alebo len z toho cukru na vysypanie? Ď.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz