Viac ako  4 000  receptov

Turecké pečené jahňacie stehno so sultánovým potešením

Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Iné mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 2 hodiny + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 2 kg - pre viac osôb

Suroviny:

2 kg jahňacieho stehna, 400 ml hustého bieleho jogurtu, soľ, 1 malý paradajkový pretlak, mleté čierne korenie, 1 CL cayánského korenia alebo štipľavej papriky Sultánové potešenie: 4 stredne veľké baklažány, 50 g strúhaného parmezánu. 100 g rozmrveného Feta syru, na Bešamel: 40 g masla, 400 ml mlieka, 2 PL polohrubej múky, mleté čierne korenie, olej, 1 kg varených a pokrájaných zemiakov na kolieska

Postup

Najprv si pripravíme marinádu: Zmiešame jogurt s paradajkovým pretlakom, soľu, cayánskym korením a mletým čiernym korením.Do pekáča vložíme kuchynsky upravené jahňacie stehno a zo všetkých strán potrieme pripravenou marinádou. Vložíme na 24 hodín do chladničky marinovať. Pred pečením jahňaťa si najprv upečieme baklažány v trúbe predohriatej na 180 stupňov. Upečené baklažány ošúpeme ešte za horúca a na site vytlačíme tekutinu z dužiny. Vody zbavenú dužinu rozmixujeme na jemné pyré. Do pekáča s jahňacím stehnom pridáme olej a stehno aj s marinádou pečieme v predohriatej trúbe na 170-180 stupňov. Pečieme pomaly za občasného dolievania horúcej vody. Mäso prelievame vypečenou šťavou. Teplota pri pečení nesmie byť vyššia, aby sa marináda na povrchu mäsa nespálila. Asi po dvoch hodinách pečenia, ked je mäso už mäkké, vyberieme z trúby a pekáč prikryjeme alobalom. V hrnci rozpustíme maslo, zasypeme múkou a spolu krátko orestujeme. Za stáleho miešania prilejeme studené mlieko a uvaríme si hladký bešamel. Do horúceho bešamelu primiešame baklažánové pyré a opatrne spolu prehrejeme. Vypneme plameň a pridáme nastrúhaný parmezán, rozmrvený syr Feta, mleté čierne korenie a vyšľaháme ručným šľahašom do peny. Podávame na predhriatych tanieroch.Jahňacie stehno pokrájame na 2 cm pláty a podávame s baklažánovým pyré a zemiakmi, preliatymi vypečenou šťavou. Jedlo musí byť horúce.

Poznámka

Zdroj: recept som práve zachytila v televízii, kde ho uvádzali ako turecké národné jedlo.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
žiadne ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Podobné recepty

Komentáre k receptu "Turecké pečené jahňacie stehno so sultánovým potešením"

K receptu nejsou žádné komentáře.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz