Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky | |
Čas prípravy: 30 minút + príprava | |
Počet porcií (kusov): 4 |
800 g hráškových luskov, 1 zväzok petržlenovej vňate, 2 PL oleja, 1 PL polohrubej múky, 500 ml vody, 500 ml vody, štipka mletého čierneho korenia, soľ, cukor Maslové halušky: 100 g masla, 2 vajcia, 100 g hladkej múky, štipka soli
Vylúpaný hrášok podusíme v hrnci na oleji do mäkka. Zasypeme múkou, orestujeme spolu a zalejeme studenou vodou. Privedieme do varu a prilejeme mlieko. Osolíme, okoremíme jemne mletým čiernym korením a ochutíme cukrom. Pripravíme si cesto na maslové halušky zmiešaním zmäknutého masla, vajec múky a soli. Do vriacej polievky pomocou čajovej lyžičky vkladáme malé halušky, stíšime plameň a chvíľu spolu povaríme. Do hotovej polievky pridáme nasekaný petržlen a môžeme podávať.
Zdroj: rodinný recept.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.