Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso | |
Čas prípravy: 45 minút + príprava surovín | |
Počet porcií (kusov): 4 |
600 g bravčového orecha zo stehna, pokrájaného na 4 rezne, 200 g domácej údenej slaniny, 4 papriky pokrájané na prúžky, 4 paradajky pokrájané na prúžky, 1 veľká cibuľa, 4 PL vody, horčica, soľ, mleté čierne korenie, sladká mletá červená paprika, 4 zdvojené štvorce alobalu, 600 g očistených zemiakov pokrájaných na krížalky
Rezne trocha naklepeme a narežeme okraje na niekoľkých miestach. Dáme na tanier a z oboch strán posolíme, okoreníme mletým čiernym korením a posypeme mletou červenou paprikou. Jednu stranu rezňov potrieme horčicou. Do misy dáme cibuľu pokrájanú na tenké mesiačiky, zeleninové papriky, paradajky a slaninu pokrájanú na prúžky. Zmes osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a mletou sladkou červenou paprikou a dobre premiešame. Na štvorce alobalu rozložíme rezne, horčicovou stranou nahor. Na jednu polovicu rezňov dáme zeleninovú zmes, polejeme 1 PL vody a cez náplň preložíme druhú polovicu rezňa. Uzavrieme alobal tak, aby nám nevytiekla šťava. Pečieme na plechu v trúbe predohriatej na 180 stupňov 45 minút. Počas pečenia mäsa si uvaríme zemiaky v osolenej vode, ked sú mäkké, ich scedíme. Na tanier položíme mäso i so šťavou a plnkou, bez alobalu. Obložíme uvarenými zemiakmi. Podávame horúce.
Zdroj: vlastný recept. Tuk nedávam, uvoľní sa z mäsa a pridanej slaniny. Stačí dať len jednu polievkovú lyžicu vody, ostatná tekutina, potrebná na vytvorenie šťavy, sa uvoľní zo zeleniny. Bravčový orech je najvhodnejšie mäso pre túto úpravu, je mäkké a šťavnaté.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Ani toto jídlo nemusí být špatné. Já jsem milovnice maďarských jídel.