Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Polievky |
![]() |
Čas prípravy: 120 minút |
![]() |
Počet porcií (kusov): 6-8 |
200 g hrášku, 200 g hríbov, 200 g koreňovej zeleniny - mrkva, petržlen, zeler, 2 veľké cibule, 300 g kuracích prs, 300 g kuracej pečienky, 200 ml kyslej smotany, 200 ml šľahačky, 1 zväzok petržlenovej vňate, 1 CL estragonu, mleté biele korenie, soľ, voda, olej, citronová šťava
V hrnci na oleji orestujeme na drobno pokrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme na kocky pokrájané kuracie prsia a restujeme. Ked mäso zbelie, pridáme ľubovoľne nakrájanú koreňovú zeleninu a dusíme spolu pod pokrievkou na strednom plameni za občasného zamiešania. Pridáme pokrájané hríby a dusíme spolu. Osolíme a okoreníme mletým bielym korením. Pridáme hrášok a zalejeme 2 l vody. Privedieme do varu a pridáme na kúsky pokrájanú hydinovú pečeň. Od zovretia varíme ešte 5 minút a pomaly zamiešame obidve rozšľahané smotany a ešte krátko spolu povaríme. Dochutíme podľa vlastnej chuti. Primiešame estragon a posekanú petržlenovú vňať. Vypneme plameň. Po chvíli státia primiešame citronovú čťavu. Môžeme podávať.
Zdroj: recept som našla na madarskom webe. Je to sýta, jemne pikantná polievka. Nezahusťujeme, polievka je hustá od množstva použitých surovín. Ak použijeme čerstvý estragon, dáme ho menej.
![]() |
Autor: Meszarosovabolya |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
6 kladných ohodnotení | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.