![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Prílohy |
![]() |
Čas prípravy: 30 minút + príprava |
![]() |
Počet porcií (kusov): 4 |
500 g zemiakov, 1 mrkva, 1 petržlen, 100 g celeru, 200 ml silného vývaru, 100 ml mlieka, petržlenová vňať, strúhaný muškátový oriešok, mleté čierne korenie, 30 g masla
Očistené zemiaky, mrkvu, petržlenový koreň a celer pokrájame na drobné kocky. V hrnci zeleninu podlejeme trochou vody a bez pridania soli dusíme do mäkka asi 15 minút. Prebytočnú tekutinu zlejeme. Ochutíme mletým čiernym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Zmes rozmixujeme do hladka a nariedime vývarom a mliekom. Pridáme maslo. Prešľaháme a ihned podávame. Na tanieri ozdobíme posekanou petržlenovou vňaťou.
Zdroj: recept mám od tety. Je to chutná príloha k mäsu v akejkoľvek úprave.
![]() |
Autor: Meszarosovabolya |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
4 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
pyre s mrkvou je basta
evi kraaasne foto
+3zajímavá chuť