Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hovädzie mäso | |
Čas prípravy: 1 hodina 30 minút+ príprava+pečenie | |
Počet porcií (kusov): 8-10 |
1000 g hovädzej roštenky mramorovanej /pekne prerastenej tukom-čo tvorí v mäse obraz mramorovania/ alebo hovädzieho zadného, 1250 g cibule, 3 strúčiky cesnaku, nastrúhaná kôra a šťava z 1 citrona, soľ, mleté čierne korenie, 1 malý paradajkový pretlak, 1 CL pálivého Tabasca, 3 PL bravčovej masti alebo oleja, 4 paradajky, 1 zväzok čerstvého tymiánu
Paradajky nakrojíme do kríža, na chvíľu vložíme do vriacej vody, vyberieme a schladíme v studenej vode. Ošúpeme, odstránime bielu časť a jadierka. Pokrájame na tenké pásiky. Roštenku zbavíme lojovitých častí, pokrájame na pláty a narežeme okraje. Naklepeme ich, osolíme a okoreníme. V hrnci rozpustíme masť a orestujeme na nej do sklovita cibuľu, pokrájanú na tenké kolieska. Na cibuli opečieme roštenky po oboch stranách do zlata a vyberieme ich na tanier. K cibuli pridáme prelisovaný cesnak, obraté lístočky tymiánu, paradajkový pretlak, nastrúhanú citronovú kôru a citronovú sťavu. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, zamiešame a chvíľu orestujeme spolu. Prilejeme 300 ml vody a pridáme Tabasco. Necháme zovrieť. Do tohoto základu vložíme opečené roštenky a prikryjeme pokrievkou. Stíšime plameň a dusíme pod pokrievkou asi 1 hodinu. Občas podlejeme trochou horúcej vody a premiešame. Ked sú roštenky mäkké, pridáme prúžky paradajok a varíme odkryté ešte niekoľko minút. Môžeme podávať.
Zdroj: rodinný recept. Stavu ničím nezahusťujeme! Hustá a chutná šťava sa vytvorí rozvarením veľkého množstva cibule.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
6 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Moooc dobré.
Milenka, dobrým vínkom nič nepokazíš a ja som nadšená aj za Jakuba. Dúfam, že dnes sa cítiš už lepšie!
tak muz zjedol a je nadseny, ja do tohto typu omacok davam vino a s tym citronom mu to pride take lahko osviezujuce...velmi mu chutilo.
to mi je naozaj ľúto. Milenka, prajem Ti skoré uzdravenie
Ibolyka...chutnala som to len pri vareni...tie paradajky by ma na ten moj dnesny zaludok , pravdepodobne zabili....ale jakubovi to rozhodne bude chutit....
Milenka, dakujem za fotku. Kľudne si mohla použiť cestovinu ako prílohu, napr. špagety.A chutilo?
Překrásná JEDLÁ fotkaSlibný recept
vybušná,úžasná fotka,vypadá to fakt +5
nemala som rostenec, ale len stehno a myslim, ze to nijako neubralo na kvalite receptu. Miesto zivej paradajky a pretlaku som pouzila drvene paradajky. Vcelku prijemne a nicim neurazajuce jedlo.....jaj a urobila som ako vidite prilohu ryzovu, ale cestovina by bola podla mna lepsia. s cistym svedomim davam +
tohle dělám a je to mňám