Viac ako  4 000  receptov

Roštenka na cibuli

Roštenka na cibuli
nahoru
Roštenka na cibuli
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hovädzie mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 1 hodina 30 minút+ príprava+pečenie
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 8-10

Suroviny:

1000 g hovädzej roštenky mramorovanej /pekne prerastenej tukom-čo tvorí v mäse obraz mramorovania/ alebo hovädzieho zadného, 1250 g cibule, 3 strúčiky cesnaku, nastrúhaná kôra a šťava z 1 citrona, soľ, mleté čierne korenie, 1 malý paradajkový pretlak, 1 CL pálivého Tabasca, 3 PL bravčovej masti alebo oleja, 4 paradajky, 1 zväzok čerstvého tymiánu

Postup

Paradajky nakrojíme do kríža, na chvíľu vložíme do vriacej vody, vyberieme a schladíme v studenej vode. Ošúpeme, odstránime bielu časť a jadierka. Pokrájame na tenké pásiky. Roštenku zbavíme lojovitých častí, pokrájame na pláty a narežeme okraje. Naklepeme ich, osolíme a okoreníme. V hrnci rozpustíme masť a orestujeme na nej do sklovita cibuľu, pokrájanú na tenké kolieska. Na cibuli opečieme roštenky po oboch stranách do zlata a vyberieme ich na tanier. K cibuli pridáme prelisovaný cesnak, obraté lístočky tymiánu, paradajkový pretlak, nastrúhanú citronovú kôru a citronovú sťavu. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, zamiešame a chvíľu orestujeme spolu. Prilejeme 300 ml vody a pridáme Tabasco. Necháme zovrieť. Do tohoto základu vložíme opečené roštenky a prikryjeme pokrievkou. Stíšime plameň a dusíme pod pokrievkou asi 1 hodinu. Občas podlejeme trochou horúcej vody a premiešame. Ked sú roštenky mäkké, pridáme prúžky paradajok a varíme odkryté ešte niekoľko minút. Môžeme podávať.

Poznámka

Zdroj: rodinný recept. Stavu ničím nezahusťujeme! Hustá a chutná šťava sa vytvorí rozvarením veľkého množstva cibule.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
6 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Roštenka na cibuli"

autor: Ivana Ch
vložené: 11. 08. 2010 13:02:56  nahlásiť  reagovať
 

Moooc dobré.smajliksmajliksmajliksmajlik

vložené: 06. 05. 2010 06:39:46  reagovať
 

Milenka, dobrým vínkom nič nepokazíš a ja som nadšená aj za Jakuba. Dúfam, že dnes sa cítiš už lepšie!smajlik

autor: vybusna
vložené: 05. 05. 2010 21:13:53  nahlásiť  reagovať
 

tak muz zjedol a je nadseny, ja do tohto typu omacok davam vino a s tym citronom mu to pride take lahko osviezujuce...velmi mu chutilo.

vložené: 05. 05. 2010 20:00:01  nahlásiť  reagovať
 

to mi je naozaj ľúto. Milenka, prajem Ti skoré uzdraveniesmajliksmajlik

autor: vybusna
vložené: 05. 05. 2010 19:40:20  nahlásiť  reagovať
 

Ibolyka...chutnala som to len pri vareni...tie paradajky by ma na ten moj dnesny zaludok , pravdepodobne zabili....ale jakubovi to rozhodne bude chutit....smajlik

vložené: 05. 05. 2010 19:38:40  nahlásiť  reagovať
 

Milenka, dakujem za fotku. Kľudne si mohla použiť cestovinu ako prílohu, napr. špagety.smajlikA chutilo?

autor: cathleen
vložené: 05. 05. 2010 19:31:36  nahlásiť  reagovať
 

Překrásná JEDLÁ fotkasmajliksmajlikSlibný receptsmajlik

autor: eva hubova
vložené: 05. 05. 2010 19:24:00  nahlásiť  reagovať
 

vybušná,úžasná fotka,vypadá to fakt smajliksmajliksmajlik+5

autor: vybusna
vložené: 05. 05. 2010 19:19:58  nahlásiť  reagovať
 

nemala som rostenec, ale len stehno a myslim, ze to nijako neubralo na kvalite receptu. Miesto zivej paradajky a pretlaku som pouzila drvene paradajky. Vcelku prijemne a nicim neurazajuce jedlo.....jaj a urobila som ako vidite prilohu ryzovu, ale cestovina by bola podla mna lepsia. s cistym svedomim davam +

autor: spagetka
vložené: 05. 05. 2010 15:21:06  nahlásiť  reagovať
 

tohle dělám a je to mňám smajliksmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz