Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Prílohy | |
Čas prípravy: 45 minút + príprava surovín | |
Počet porcií (kusov): 1 dávka - pre viac osôb |
1000 g zemiakov, 120 g zmäknutého masla, 4 žltky, strúhaný muškátový oriešok, soľ, voda
Očistené zemiaky pokrájame na malé kocky a uvaríme ich v osolenej vode. Uvarené zemiaky scedíme a vrátime ich do hrnca. Stíšime plameň a ešte ich niekoľko minút miešame do úplného odparenia vody. Potom ich prepasírujeme. Primiešame žltky, zmäknuté maslo a nastrúhaný muškátový orech. Zmes naberieme do igelitového sáčku, na ktorom sme odstrihli šikmo jeden roh. Na plech dáme pečiaci papier a potrieme ho maslom. Na tento papier pomocou upraveného igelitového sáčku nastriekame malé krúžky zo zemiakovej masy. Pečieme v trúbe vyhriatej na 180 stupňov do zlatista. Je to efektná, chutná príloha. Podávame ju k rybám, hydine pripravenej na rôzny spôsob, k hovädziemu mäsu na šťave.
Zdroj: madarský časopis "Gazdinka" máj 2007.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
10 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
určite vyskušam
Tanika, dakujem
krásne... určite vyskúšam
To je super nápad to musím vyskoušet vypadají báječně +7
Dávam tiež pochvalu+1
+5
Ty brambory na několik způsobů, jak uvádíš recepty se mě moc líbí, zkouším je a musím pochválit