Viac ako  4 000  receptov

Princeznine zemiaky

Princeznine zemiaky
nahoru
Princeznine zemiaky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Prílohy
Čas prípravy Čas prípravy: 45 minút + príprava surovín
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 1 dávka - pre viac osôb

Suroviny:

1000 g zemiakov, 120 g zmäknutého masla, 4 žltky, strúhaný muškátový oriešok, soľ, voda

Postup

Očistené zemiaky pokrájame na malé kocky a uvaríme ich v osolenej vode. Uvarené zemiaky scedíme a vrátime ich do hrnca. Stíšime plameň a ešte ich niekoľko minút miešame do úplného odparenia vody. Potom ich prepasírujeme. Primiešame žltky, zmäknuté maslo a nastrúhaný muškátový orech. Zmes naberieme do igelitového sáčku, na ktorom sme odstrihli šikmo jeden roh. Na plech dáme pečiaci papier a potrieme ho maslom. Na tento papier pomocou upraveného igelitového sáčku nastriekame malé krúžky zo zemiakovej masy. Pečieme v trúbe vyhriatej na 180 stupňov do zlatista. Je to efektná, chutná príloha. Podávame ju k rybám, hydine pripravenej na rôzny spôsob, k hovädziemu mäsu na šťave.

Poznámka

Zdroj: madarský časopis "Gazdinka" máj 2007.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
10 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie



Podobné recepty

Komentáre k receptu "Princeznine zemiaky"

autor: alžbeta (neregistrovaný/á)
vložené: 15. 06. 2013 17:19:41  nahlásiť  reagovať
 

určite vyskušam

vložené: 26. 10. 2010 10:40:19  nahlásiť  reagovať
 

Tanika, dakujemsmajlik

autor: tanika
vložené: 26. 10. 2010 08:43:17  nahlásiť  reagovať
 

krásne... určite vyskúšam

autor: mneneznas
vložené: 03. 06. 2010 23:07:22  nahlásiť  reagovať
 

To je super nápadsmajlik to musím vyskoušet smajlik vypadají báječněsmajliksmajliksmajlik +7

autor: Osmma
vložené: 02. 06. 2010 20:23:09  nahlásiť  reagovať
 

Dávam tiež pochvalusmajliksmajlik+1

autor: eva hubova
vložené: 12. 05. 2010 19:25:13  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik+5

autor: cathleen
vložené: 05. 05. 2010 14:35:23  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik

autor: Jana Pa
vložené: 05. 05. 2010 11:55:53  nahlásiť  reagovať
 

Ty brambory na několik způsobů, jak uvádíš recepty se mě moc líbísmajlik, zkouším je a musím pochválitsmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz