![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Prílohy |
![]() |
Čas prípravy: 45 minút + príprava surovín |
![]() |
Počet porcií (kusov): 1 dávka - pre viac osôb |
1000 g zemiakov, 120 g zmäknutého masla, 4 žltky, strúhaný muškátový oriešok, soľ, voda
Očistené zemiaky pokrájame na malé kocky a uvaríme ich v osolenej vode. Uvarené zemiaky scedíme a vrátime ich do hrnca. Stíšime plameň a ešte ich niekoľko minút miešame do úplného odparenia vody. Potom ich prepasírujeme. Primiešame žltky, zmäknuté maslo a nastrúhaný muškátový orech. Zmes naberieme do igelitového sáčku, na ktorom sme odstrihli šikmo jeden roh. Na plech dáme pečiaci papier a potrieme ho maslom. Na tento papier pomocou upraveného igelitového sáčku nastriekame malé krúžky zo zemiakovej masy. Pečieme v trúbe vyhriatej na 180 stupňov do zlatista. Je to efektná, chutná príloha. Podávame ju k rybám, hydine pripravenej na rôzny spôsob, k hovädziemu mäsu na šťave.
Zdroj: madarský časopis "Gazdinka" máj 2007.
![]() |
Autor: Meszarosovabolya |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
10 kladných ohodnotení | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
určite vyskušam
Tanika, dakujem
krásne... určite vyskúšam
To je super nápad to musím vyskoušet
vypadají báječně
+7
Dávam tiež pochvalu+1
+5
Ty brambory na několik způsobů, jak uvádíš recepty se mě moc líbí, zkouším je a musím pochválit