Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso | |
Čas prípravy: 1 hodina + príprava | |
Počet porcií (kusov): 4-6 |
1 kura o váhe 1000-1500 g, 1000 g cibule 2 zelené papriky, 1 paradajka, 1-2 PL mletej sladkej červenej papriky, 1 CL mletej pálivej červenej papriky alebo 1 sušená pálivá paprika, soľ, voda, 3 PL bravčovej masti alebo oleja
Umyté kurča naporcujeme na diely a nasolíme. Cibuľu nakrájame nadrobno. Papriky pokrájame na prúžky a paradajku na mesiačiky. V širšom hrnci rozpustíme masť a orestujeme na nej cibuľu. Pridáme zelenú papriku a mesiačiky paradajky. Za stáleho miešania restujeme spolu. Cibuľa sa nesmie spáliť. Hrniec stiahneme z ohňa a zasypeme oboma paprikami, dobre rozmiešame a zalejeme 3OO ml vody. Hrniec vrátime na oheň a šťavu pri strednom plameni necháme vydusiť skoro na tuk. Podlejeme znovu, ale už horúcou vodou, aby sa neprerušil var. Tento postup opakujeme ešte 3-4x, takmer do rozpadnutia cibule a dávame pozor, aby sa paprika neprichytila. Potom pridáme kura a premiešame, aby sa jednotlivé diely obalili paprikovým základom, chvíľu restujeme a podlejeme horúcou vodou. Prikryjeme hrniec pokrievkou a pomaly dusíme do zmäknutia mäsa, za občasného podliatia vodou. Ochutnáme a dosolíme. Hotové jedlo nemá mať veľa šťavy. Ničím nezahusťujeme! Hustota šťavy sa vytvorí rozvarením cibule. Podávame s haluškami.
Zdroj: rodinný recept. Pravý perkelt charakterizuje veľké množstvo cibule - koľko mäsa toľko cibule a opakované vydusenie paprikového základu. Ničím sa nezahusťuje. Hustota šťavy je daná rozvarením cibule.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Absolutne suhlasim!!!
Dana:
Vážená,tak toto v tom hrnci je nakoniec perkeltová polievka ?To ako chcete vydusiť na základ,keď ste tam naliali litre vody ?To kurča sa tam varí,nie dusí.Poznáte rozdiel ?Asi nie lebo všetky vaše výtvory plávu vo vode.
Miška,ďakujemTú fotku som robila,ešte keď sa začal variť,takže nič moc,ale bola som nedočkaváNaozaj je výborný,oplatí sa dodržať postupInak,mäso som mala vykostené a pokrájané
Aj ja ho urcite vyskusam, lebo co robim ja je skor kura na smotane,ale doma mu hovorime perkelt. Ale Ivka ma navnadila
Už sa varí a vyzeráPridávam fotku
Krásne rozpísaný postupto určite vyskúšam,priateľ miluje perkeltNie,že by som ho ešte nikdy nevarila,ale tento spôsob je zaujímavý