Viac ako  4 000  receptov

Maďarský kurací perkelt

Maďarský kurací perkelt
nahoru
Maďarský kurací perkelt
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hydinové mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 1 hodina + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4-6

Suroviny:

1 kura o váhe 1000-1500 g, 1000 g cibule 2 zelené papriky, 1 paradajka, 1-2 PL mletej sladkej červenej papriky, 1 CL mletej pálivej červenej papriky alebo 1 sušená pálivá paprika, soľ, voda, 3 PL bravčovej masti alebo oleja

Postup

Umyté kurča naporcujeme na diely a nasolíme. Cibuľu nakrájame nadrobno. Papriky pokrájame na prúžky a paradajku na mesiačiky. V širšom hrnci rozpustíme masť a orestujeme na nej cibuľu. Pridáme zelenú papriku a mesiačiky paradajky. Za stáleho miešania restujeme spolu. Cibuľa sa nesmie spáliť. Hrniec stiahneme z ohňa a zasypeme oboma paprikami, dobre rozmiešame a zalejeme 3OO ml vody. Hrniec vrátime na oheň a šťavu pri strednom plameni necháme vydusiť skoro na tuk. Podlejeme znovu, ale už horúcou vodou, aby sa neprerušil var. Tento postup opakujeme ešte 3-4x, takmer do rozpadnutia cibule a dávame pozor, aby sa paprika neprichytila. Potom pridáme kura a premiešame, aby sa jednotlivé diely obalili paprikovým základom, chvíľu restujeme a podlejeme horúcou vodou. Prikryjeme hrniec pokrievkou a pomaly dusíme do zmäknutia mäsa, za občasného podliatia vodou. Ochutnáme a dosolíme. Hotové jedlo nemá mať veľa šťavy. Ničím nezahusťujeme! Hustota šťavy sa vytvorí rozvarením cibule. Podávame s haluškami.

Poznámka

Zdroj: rodinný recept. Pravý perkelt charakterizuje veľké množstvo cibule - koľko mäsa toľko cibule a opakované vydusenie paprikového základu. Ničím sa nezahusťuje. Hustota šťavy je daná rozvarením cibule.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Podobné recepty

Komentáre k receptu "Maďarský kurací perkelt"

autor: Veronika (neregistrovaný/á)
vložené: 02. 07. 2011 12:10:03  nahlásiť  reagovať
 

Absolutne suhlasim!!!

Dana:

autor: Dana (neregistrovaný/á)
vložené: 22. 04. 2011 16:52:27  nahlásiť  reagovať
 

Vážená,tak toto v tom hrnci je nakoniec perkeltová polievka ?To ako chcete vydusiť na základ,keď ste tam naliali litre vody ?To kurča sa tam varí,nie dusí.Poznáte rozdiel ?Asi nie lebo všetky vaše výtvory plávu vo vode.

autor: Ivana Ch
vložené: 12. 08. 2010 10:29:36  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Ivana79
vložené: 09. 05. 2010 12:11:18  nahlásiť  reagovať
 

Miška,ďakujemsmajlikTú fotku som robila,ešte keď sa začal variť,takže nič moc,ale bola som nedočkavásmajlikNaozaj je výborný,oplatí sa dodržať postupsmajlikInak,mäso som mala vykostené a pokrájané

autor: michsamant
vložené: 09. 05. 2010 11:43:40  nahlásiť  reagovať
 

Aj ja ho urcite vyskusam, lebo co robim ja je skor kura na smotane,ale doma mu hovorime perkelt. Ale Ivka ma navnadila smajlik

autor: Ivana79
vložené: 09. 05. 2010 10:06:43  nahlásiť  reagovať
 

Už sa varí a vyzerásmajliksmajliksmajlikPridávam fotkusmajlik

autor: Ivana79
vložené: 06. 05. 2010 17:15:17  nahlásiť  reagovať
 

Krásne rozpísaný postupsmajlikto určite vyskúšam,priateľ miluje perkeltsmajlikNie,že by som ho ešte nikdy nevarila,ale tento spôsob je zaujímavý


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz