Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso |
2 bravčové srdiečka, 2 cibule, 2 klinčeky, 8 zrniečok čierneho korenia, soľ, kôra z citróna omáčka : 2 lyžice oleja, 3 lyžice múky, soľ, cukor, citrónová šťava, 2 žĺtky, 2 lyžice kapari ( alebo nadrobno narezaných kyslých uhoriek )
Srdiečka uvaríme do mäkka vo vode ( asi 1,5 l ) so soľou, rozpolenými cibuľami, korením a kúskom citr. kôry. Potom ich vyberieme a vývar precedíme. Z oleja a múky pripravíme zápražku, zalejeme polovicou vývaru, dosolíme, dochutíme cukrom a citr. šťavou a chvíľu povaríme. Omáčku zjemníme žĺtkami a vmiešame kapary. Nakoniec vmiešame na plátky narezané srdiečka a prehrejeme. Podávame so zemiakmi alebo cestovinami.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.