Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso | |
Čas prípravy: 60 minut | |
Počet porcií (kusov): 4 porcie |
600g morcacieho stehna bez kosti a koze /ale niekedy to robim aj z bravcoveho pliecka/
Korenie Gyros
horcica
4ks arabskeho chleba,alebo 4ks tortily
hlavka mensej cinskej kapusty
1 velka cibula
suseny kopor
cesnak 6 strucikov
sol
ocot 1 kavova lyzicka
kysla smotana
olej
maslo
Morcacie vykostene stehno mierne nasolim, potriem ho jemne vrstvou horcice a po vsetkych stranach ho vydatne posypem korenim Gyros.Dam piect do truby,az kym nie je uplne makke.
Kym sa mi pecie maso, nakrajam cinsku kapustu a cibulu /na robote/ na uplne male kusky.
Zasolim ju, pridam suseny kopor /hodne/,cesnak /tiez hodne,aby bola chut vyrazna/, lyzicku octu,kyslu smotanu, dobre premiesam a necham odstat v chlade.Tato zmes kapusty s prisadami nema byt tekuta, cize smotany len po menej.
Ked mam maso upecene, navrchu by malo mat chrumkavu korku, necham ho trosku ochladnut a potom ho nakrajam na uplne tenucke az skoro priesvitne platky.
Pred podavanim si zohrejem arabsky chlieb /pripadne tortilu/v mikrovlnke, kazdy kus potriem pred ohrevom aspon lyzickou masla.
Naplnim ho nakrajanymi kuskami masa, aj s troskou vypeku, nan potom pridam salatovu zmes z kapusty so smotanou a takto vystriedam do naplne 2 vrstvy.
Arabsky chlieb /pripadne tortilu/ zrolujem a podavam.
Kto ma rad pikatne, moze pred zrolovanim posypat chlieb stiplavou paprikou.
Toto jedlo robim vacsinou na veceru, ale je velmi vdacne,aj ked pride navsteva.Hlavne deti ho miluju.
Da sa spravit aj zo zyskov peceneho masa,alebo kurcata.
Autor: chaoticka | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
+4