Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Iné mäso | |
Čas prípravy: 60 min |
3/4 kg divina
pasik udenej bielej slaniny
lyzica masla
1 cibula
1 cl citronove korenie
100 ml biele vino
1/2 cl cukor
1 PL nasekane ihlicky rozmarinu
2 salviove listy
Na moridlo :
1 liter voda
5 cm kusok cerstvy dumbier
2 PL cele cierne korenie
5 guliciek susene borievky
6 bobkovych listov
5 guliciek nove korenie
1 CL sol
Den pred vlastnou pripravou uvarime moridlo. Do studenej vody pridame vsetky koreniny, sol a ocisteny dumbier. Dame prevriet a nechame uplne vychladnut.
Maso dokladne ocistime od sliach a nakrajame na kocky. Maso v mise zalejeme moridlom, prikryjeme a odlozime do chladu na 24 hodin.
Po namarinovani, maso z moridla vyberieme a osusime.
V kastrole rozohrejeme maslo a rozprazime slaninu, pokrajanu na drobne kocky. Pridame cibulu, nakratko ju zarestujeme a pridame maso.
Maso zo vsetkych stran opecieme , posypeme citronovym korenim a nasekanymi ihlickami rozmarinu.
To citronove korenie je celkom dolezite…ak ho nemate, tak pouzite normalne, cerstvo drvene a zltu nastruhanu citronovu koru. Podlejeme vriacou vodou. Moridlo nechame tiez prevriet a pripravime si ho na podlievanie.
Privedieme vsetko k varu, prikryjeme pokrievkou a stisime zdroj tepla. Dusila som celkom dlho…az ma to prekvapilo…ale tie dve hodiny urcite. Cely cas som podlievala moridlom.
Ked uz sa po nejakej hodine a pol zacala stava zahustovat, priliala som vino a trochu cukru. Vlozime dva salviove listy a dodusime.
Ja som uz omacku nezahustovala, ale ak myslite, ze je riedka popraste maso mukou a a nechajte este na bublinu prevriet.
Ako prilohu som mala zemiakovu kasu. Opiekla som nasucho struhanku, vytrela panvicu olejom a udusila kruzky cibule.
tento a moje dalsie rcp najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=5714
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Miro:dakujem
Je to znamenite
delikatesa...no akde su fotky...kde?
Ja som to urobila z hovädziny slaninu som nedala,príloha bola mini zemiakové placky a brusnice
Práve som si pozerala tú prílohu,nikdy som o niečom takom nepočula,musím vyskúšať
To bude dobrota
+3
Jídla "z lesa" mají sílu.
Až se mi jazýček kroutí, jak moc by rád ochutnal!+