Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Dezerty, zákusky, poháre - Rezy |
Korpus zo 4 vajec, 4 PL práškového cukru, 4 PL polohrubej múky, prášok do pečiva, recept originál bol z 5 vajec, ale je zbytočne vysoký a potom suchý (mne to chlapi doma obrblali a tak robím menší). Jedna nugeta ( osvedčila sa mi tescová ), 5 šľahačky v prášku a 3 stužovače, mlieko, 2 balíčky bebe keksov, dobre vyzerajú kakaové, ale môžete dať aké viacej samozrejme doma chutia. Na posyp granko alebo strúhanú čokoládu.
Vymiešané cesto, vylejeme na hlboký, tukom vymastený a hrubou múkou vysypaný plech. Upečieme, aby sa nelepil na špajlu (každá rúra pečie inak) a hneď po vytiahnutý natrieme nugetou, nemusíte sa báť, že je tuhšia, po chvíľke sa rozteká sama na tom vrelom ceste. Necháme vychladnúť (ja si to väčšinou pečiem večer a ráno potom pokračujem, ku kávičke po obede je akurát na krájanie). Do mlieka podľa návodu na sáčku (každá šľahačka má inak) dáme 2-3 PL nugety ( v originál recepte bola kvôli farbe nescafé, ale keď je raz nugátový, tak na kompletku) a prisypeme 3 šľahačky a 2 stužovače. Šľahačka bude po vyšľahaní možno trochu redšia, ale to sa poddá na korpuse. Natrieme na nugátový korpus, hneď bez čakania môžeme poukladať bebe keksy a potom vyšľahať zvyšné 2 šľahačky s 1 stužovačom v mlieku. Natrieme na keksy a posypeme grankom alebo čokoládou (ja som strúhala len raz, už dávam len granko).
recept som dostala s mnoho inými cez net, takže originál autora neviem, ale odkedy som ho spravila prvýkrát, tak sa mu alebo jej musí štikútať pokaždé, keď ho robím, lebo je fantastický a vždy mu v duchu ďakujem!!!
Autor: jaja19 | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Mňam,vyzerá to moc dobreUž je uložený
Tak já šlehám dohromady,na 1vejce dávám 1polévkovou lžíci cukru krystal(krupice) a 1polévkovou lžíci polohrubé mouky,to mě tak naučila tchýně.Mamka ta šlehala každé zvlášť.Šlehám asi 15minut(7vajec) a musí to být tak husté,že to dělá špičky,tak šlehám i na dorty.
vidíš to som zabudla napísať, ja to tak robím odjakživa čiže mi to príde prirodzené, len teraz na posledných videách z netu som si všimla, že to robia aj dokopy. áno zvlášť žĺtka s cukrom, potom múku a prášok a nakoniec vyšľahané bielka. ako to robievali naše maminky tak pečiem aj ja.
jaja....a slahas zltky zvlast a bielky zvlast?
ahojte kočky, ja som tak naučená dávať do piškotu prášok do pečiva, niekedy dávam len polovicu, ale to sa mi zdá potom taký tvrdší ten piškot a zatiaľ si nikto nesťažoval a pečiem už skoro 15 rokov a aj torty. ale možno je najvyšší čas na zmenu. Ďakujem za postrehy.
Vybusna ja dávám když to je piškotové těsto trošinku prášku,někdy vůbec....taky se mi to zdá hodně..ale teď nevím,to se šlehá nebo jen zamíchá jak buchta?
jaja19.....sa mi zda na 4 vajicka cely prasok do peciva dost...mozno aj preto tak velmi narastol....ale zase je pravda, ja som prave vcera robila kakaovy korpus zo 4 vajicok a pol balicka prasku, a cesta som mala len do maleho plechu a robila som rezy tak, ze som korpus rozdelila na polovicu a naplnila ho. vyslo mi tak 12 kuskov zakuskov....nas je malo, takze nam to prave tolko staci . inak tvoj zakusok bude urcite skvely.......