Viac ako  4 000  receptov

Nugátové rezy

Nugátové rezy
nestihla som nakrájať
nahoru
Nugátové rezy Nugátové rezy Nugátové rezy
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Dezerty, zákusky, poháre - Rezy

Suroviny:

Korpus zo 4 vajec, 4 PL práškového cukru, 4 PL polohrubej múky, prášok do pečiva, recept originál bol z 5 vajec, ale je zbytočne vysoký a potom suchý (mne to chlapi doma obrblali a tak robím menší). Jedna nugeta ( osvedčila sa mi tescová ), 5 šľahačky v prášku a 3 stužovače, mlieko, 2 balíčky bebe keksov, dobre vyzerajú kakaové, ale môžete dať aké viacej samozrejme doma chutia. Na posyp granko alebo strúhanú čokoládu.

Postup

Vymiešané cesto, vylejeme na hlboký, tukom vymastený a hrubou múkou vysypaný plech. Upečieme, aby sa nelepil na špajlu (každá rúra pečie inak) a hneď po vytiahnutý natrieme nugetou, nemusíte sa báť, že je tuhšia, po chvíľke sa rozteká sama na tom vrelom ceste. Necháme vychladnúť (ja si to väčšinou pečiem večer a ráno potom pokračujem, ku kávičke po obede je akurát na krájanie). Do mlieka podľa návodu na sáčku (každá šľahačka má inak) dáme 2-3 PL nugety ( v originál recepte bola kvôli farbe nescafé, ale keď je raz nugátový, tak na kompletku) a prisypeme 3 šľahačky a 2 stužovače. Šľahačka bude po vyšľahaní možno trochu redšia, ale to sa poddá na korpuse. Natrieme na nugátový korpus, hneď bez čakania môžeme poukladať bebe keksy a potom vyšľahať zvyšné 2 šľahačky s 1 stužovačom v mlieku. Natrieme na keksy a posypeme grankom alebo čokoládou (ja som strúhala len raz, už dávam len granko).

Poznámka

recept som dostala s mnoho inými cez net, takže originál autora neviem, ale odkedy som ho spravila prvýkrát, tak sa mu alebo jej musí štikútať pokaždé, keď ho robím, lebo je fantastický a vždy mu v duchu ďakujem!!!

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
2 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Nugátové rezy"

autor: Ivana79
vložené: 19. 10. 2010 18:17:40  nahlásiť  reagovať
 

Mňam,vyzerá to moc dobresmajlikUž je uloženýsmajlik

autor: eva hubova
vložené: 21. 05. 2010 20:19:52  nahlásiť  reagovať
 

Tak já šlehám dohromady,na 1vejce dávám 1polévkovou lžíci cukru krystal(krupice) a 1polévkovou lžíci polohrubé mouky,to mě tak naučila tchýně.Mamka ta šlehala každé zvlášť.Šlehám asi 15minut(7vajec) a musí to být tak husté,že to dělá špičky,tak šlehám i na dorty.smajlik

autor: jaja19
vložené: 21. 05. 2010 19:26:00  nahlásiť  reagovať
 

vidíš to som zabudla napísať, ja to tak robím odjakživa čiže mi to príde prirodzené, len teraz na posledných videách z netu som si všimla, že to robia aj dokopy. áno zvlášť žĺtka s cukrom, potom múku a prášok a nakoniec vyšľahané bielka. ako to robievali naše maminky tak pečiem aj ja.

autor: vybusna
vložené: 21. 05. 2010 18:16:31  nahlásiť  reagovať
 

jaja....a slahas zltky zvlast a bielky zvlast?

autor: jaja19
vložené: 21. 05. 2010 17:47:12  nahlásiť  reagovať
 

ahojte kočky, ja som tak naučená dávať do piškotu prášok do pečiva, niekedy dávam len polovicu, ale to sa mi zdá potom taký tvrdší ten piškot a zatiaľ si nikto nesťažoval a pečiem už skoro 15 rokov a aj torty. ale možno je najvyšší čas na zmenu.smajliksmajliksmajlik Ďakujem za postrehy.

autor: eva hubova
vložené: 21. 05. 2010 17:21:15  nahlásiť  reagovať
 

Vybusna ja dávám když to je piškotové těsto trošinku prášku,někdy vůbec....taky se mi to zdá hodně..ale teď nevím,to se šlehá nebo jen zamíchá jak buchta?

autor: vybusna
vložené: 21. 05. 2010 15:15:26  nahlásiť  reagovať
 

jaja19.....sa mi zda na 4 vajicka cely prasok do peciva dost...mozno aj preto tak velmi narastol....ale zase je pravda, ja som prave vcera robila kakaovy korpus zo 4 vajicok a pol balicka prasku, a cesta som mala len do maleho plechu a robila som rezy tak, ze som korpus rozdelila na polovicu a naplnila ho. vyslo mi tak 12 kuskov zakuskov....nas je malo, takze nam to prave tolko staci . inak tvoj zakusok bude urcite skvely.......


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz