Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá |
250g Paneeru; nakrajaneho na priblizne rovnako velke kocky
na marinadu:
3 lyzice husteho bieleho nesladeneho jogurtu
1/4 lyzicky garam masala
1/4 lyzicky susenych listkov senovky greckej (kasuri methi)
1 lyzicka kasmirskeho mleteho chilli korenia
1 lyzicka cesnakovo-zazvorovej pasty
sol
1/4 lyzicky stavy z citrona
na omacku:
2 stredne velke cervene cibule
2 stredne velke paradajky
ghee
1/2 lyzicky tmavej rimskej rasce
1 suseny bobkovy list
1 lyzicka cesnakovo-zazvorovej pasty
1/2 lyzicky kasmirskeho mleteho chilli korenia
1 lyzicka mletych koriandrovych semienok
1/4 lyzicky mletej kurkumy
1/4 lyzicky garam masala
150ml vody
1 a 1/2 lyzice sladkej smotany
1/4 lyzicky susencyh listkov senovky greckej
koriandrova vnat
V miske zmiesame suroviny na marinadu. Paneer s marinadou dobre premiesame a ulozime na pol hodiny do chladnicky marinovat.
Potom si rozohrejeme ruru (vrchnu grilovaciu cast) na 180-200st. Na plech dame alobal, ktory potrieme olejom. Paneer nan v jednej vrstve ulozime a grilujeme 15 minut z jednej strany, potom kocky poobraciame a dogrilujeme do hnedkava. Po obrateni som grilovala uz na 200st. Ugrilovany paneer odlozime bokom do dalsieho pouzitia.
Kym sa griluje paneer zacneme si robit omacku. Cibulu a paradajky vymixujeme (bez pouzitia vody) na pyre. V hrnci zohrejeme lyzicu ghee. Pridame rimsku rascu a nechame ju prasknut. Pridame bobkovy list a len par sekund ho poprazime. Dalej pridame cesnakovo-zazvorovu pastu, sol (s nou opatrne, solili sme uz marinadu) a cibulovo-paradajkove pyre. Dobre premiesame. Restujeme asi 15 minut na stredne silnom ohni, obcas premiesame. Potom ohen zmiernime, pridame kasmirske chilli korenie, mlety koriander, garam masala a kurkumu. Premiesame a asi 3-5 minut restujeme za obcasneho premiesania.
Pridame vodu a privedieme do varu.
Ked sa voda zacne varit, pridame ugrilovany paneer, premiesame a zakryte na miernom ohni povarime asi 3 minuty.
Pridame sladku smotanu, premiesame, prejdeme varom a odstavime z ohna. Nakoniec pridame nasekanu koriandrovu vnat a premiesame. Zakryte nechame odlezat asi 15 minut.
Podavame s Naanom alebo inymi vasimi oblubenymi plackami ako napr. Chapati, Paratha...
http://akochutimasala.blogspot.in/2012/10/paneer-t...
Autor: michsamant (Michaela Samant) | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Hříbečky,květáček,jogurt+1