Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Huby |
6 platov lazani
300g sampinonov
1 cibula
3 struciky cesnaku
1 velka mrkva
1/2 cukety
1 zelena paprika
voda podla potreby
sol
1/4 lyzicky sladkej mletej papriky
1/4 lyzicky oregana
1/4 lyzicky bazalky
1 lyzica paradajkovej omacky na cestoviny
2 lyzice sladkej smotany
besamel z 1/2 litra mlieka
stipka muskatoveho orieska do besamelu
Cheddar na struhanie
Na oleji opecieme nasekanu cibulu a cesnak. Pridame nadrobno nakrajanu ocistenu mrkvu a opekame 3 minuty. Obcas premiesame.
Pridame ocistene a nakrajane sampinony, podlejeme trochou vody a dusime 10 minut na slabom ohni, prikryte.
Pridame nakrajanu cuketu a papriku; oregano, bazalku a mletu papriku a dusime 5 minut.
Osolime, pridame lyzicu paradajkovej omacky a smotanu, premiesame a dusime 3 minuty.
Kym sa sampinonova zmes dusi, pripravime si besamel klasickym sposobom, len do hotoveho zamiesame stipku muskatoveho orieska.
Na dno pekacika ulozime platy lazani, na ne ulozime vrstvu sampinonov, zalejem troskou besamelu a znova ulozime platy lazani. Urobime si takto tolko vrstiev, kolko nam pekacik dovoli. Vrchnu cast platov oblejeme stavou zo sampinonov, ktora nam zostala v panvici, zalejeme besamelom a na vrch nastruhame Cheddar. (nemala som zrovna doma, tak som pouzila platkovy Cheddar)
Dame piect na 180st, na 20 minut.
Recept na besamel: http://www.toprecepty.sk/recept/1203-besamel---zak...
Autor: michsamant (Michaela Samant) | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
tak luxusne vyzeraju....vsetka cest
+1