Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Rezy | |
Počet porcií (kusov): 16 kuskov |
Piskotovy korpus
4 vajcia
4 lyžice polohrubej múky
4 lyžice práškového, alebo kry. cukru
50 ml oleja
2 lyžice kakaa
1/2 balíčka prášku do pečiva
polievkova lyzica rumu
Krem
balicek bananoveho pudingoveho prasku
2,5 dcl mlieka
3 lyzice cukru
1 maslo
Parizska slahacka
4 az 5 dcl 33percentnej slahacky
2 cokoladove tycinky ladovych gastanov
Na posypanie
cokolada margot
banan
Den pred pecenim si uvarime zaklad na parizsku slahacku. Smotanu vylejeme do nadoby a nechame ju zahrievat nad plamen...nalameme do nej obidve cokoladove tycinky a nechame uplne prevriet, smotana musi skutocne vriet. nechame prechladnut a vlozime do druheho dna do chladnicky.
Piskot : Oddelime bielky od zltkov. Zltky vyslahame s lyzicou vody a cukrom, kym krem nezbelie. Pridame preosiatu muku s praskom do peciva a kakaom, premiesame a pridame rum a olej. Z bielkov vyslahame tuhy sneh a opatrne rezavymi a premiesavacimi pohybmi ho vmiesame do zltkovej masy. Plech vylozime peciacim papierom, vylejeme nan masu a upeciem.
Puding uvarim podla navodu na obale, ale nie v pol litry mlieka, ale v 2,5 dcl. Necham ho vychladnut pod pokrievkou, aby sa nam nevytvorila na pudingu kora. Po vychladnuti pudingu a zmaknuti masla, slahacom preslaham puding a pridavam v malych mnozstvach maslo...vyslahame krem...
Uvarenu slahacku vlejeme do vyssej misy a na vysokych obratkach slahame kym nezacne hustnut a vyslahame z nej tuhu fantasticku parizsku slahacku.
Piskot prerezeme na dve polovice a naplnime ho kremom. Lyzicu kremu si nechame a rozotrieme ho na vrch napleneho platu. Banany nakrajame na kolieska a poukladame ich na piskot, ten krem ich pekne prilepi. Na banany navrstvime parizsku slahacku a na povrch nastruhame cokoladu, ktoru som si vybrala z chladnicky.
Krajame az ked vsetko znovu stuhne!!
Ja som uplne zabudla dat pod slahacku banany, tak dcere som nakrajala ku zakusku a zat si to pochvaloval.
Bananovy puding som varila len v 2,5 dcl mlieka a krem je potom uplne pevny...niekto to nema rad a tak si ho moze uvarit klasicky v pol litry. Ak nezozeniete bananovy puding, tak ho mozete prichuti bananovym grankom.
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Vyzerá aj chutí výborne, všetci si chválili
VYZERA VYBORNE,HNED BY SOM SI DALA
vyzerá super,dúfam,že aj tak chutí .....mňamwww.toprecepty.sk
ten by sa teraz hodilurčite niekedy upečiem,krása
Nádhera!+
to bych si dala i já+2
parada, prosim si kusok
ako si znovu citam ten navod...tak chcem objasnit, ze piskot nerezeme stredom po celej jeho dlzke....ale ho rozrezme na lavu a pravu polovicu...nam je plech zakuskov strasne vela, takze som sa naucila, ze ho mam radsej robit len zo 4 vajec a prelozit ho na seba