Viac ako  4 000  receptov

Madarský kurací papikáš

Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hydinové mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 1 hodina + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4-6

Suroviny:

1 kura o váhe 1000 až 1500 g, 1000 g najemno pokrájanej cibule, 2 zelené papriky pokrájané na prúžky, 1 paradajka pokrájaná na mesiačiky, 2 PL červenej sladkej mletej papriky, 1 sušená štipľavá paprika na jemno pokrájaná aj so semiačkami, 3 PL bravčovej masti alebo oleja, voda, soľ, 250 ml hustej kyslej smotany, 1 PL polohrubej múky

Postup

Kura rozporcujeme na jednotlivé diely a nasolíme. V žiadnom prípade n e v y k o s ť u j e m e !!! Kosti dlhším varením dodávajú pokrmu pravú chuť a rôsolovitosť šťavy. Jednotlivé porcie kuraťa obalíme v múke a opečieme v paprikovom základe, kura bude pekne chrumkavé a uvoľnená múka zahustí šťavu, spolu s rozvarenou cibuľou. Len musíme dávať pozor, aby sa pokrm nepripálil. Ostatný postup je úplne zhodný s postupom prípravy madarského kuracieho perkeltu zo dňa O6. O5. 201O. V miske dobre rozmiešame kyslú smotanu a pridáme niekoľko polievkových lyžíc horúcej šťavy, aby sa vyrovnali teploty. Pomaly primiešam e do hotového paprikáša, aby sa kyslá smotana nezrazila. Podávame s maslovými haluškami.

Poznámka

Zdroj: rodinný recept. Smotanová zátrepka je zbytočná. Toto je tajomstvo pravého madarského paprikáša. Kvalitná šťava je podmienená rozvarením cibule, z uvoľnenej múky pri opekaní jednotlivých porcií kurčaťa a rôsolom, ktorý sa vytvorí z kostí.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie



Podobné recepty

Komentáre k receptu "Madarský kurací papikáš"

vložené: 22. 09. 2010 15:10:03  nahlásiť  reagovať
 

Ivanka 79, Ty si presne vystihla, kde je kameň úrazu a kopec zbytočných nedorozumenísmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Osmma
vložené: 22. 09. 2010 14:28:43  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajliksmajlik

vložené: 22. 09. 2010 14:01:41  nahlásiť  reagovať
 

ááále, Ossma, Cathlen - neurazila som sa, len som sa spýtala, či ste spokojné? Myslela som tým, či ste spokojné s tým, že som to uviedla na správnu mieru?smajlik

autor: Osmma
vložené: 22. 09. 2010 13:52:21  nahlásiť  reagovať
 

Myslím si presne to,čo si napísala dneska o 13.19hod. Tvoje receptíky sa mi páčia a už som ich aj veľa vyskúšala.Tak neviem,prečo sa urážaš.

autor: cathleen
vložené: 22. 09. 2010 13:52:06  nahlásiť  reagovať
 

smajlik Ibi, já ale po tobě nic nechtěla, proč bych měla být spokojná? Písnout bys měla někomu jinému....smajlik

vložené: 22. 09. 2010 13:21:05  nahlásiť  reagovať
 

Ossma a Cathleen: spokojné?! - predpokladám, že dalej už na túto tému niet čo diskutovaťsmajlik

vložené: 22. 09. 2010 13:19:01  nahlásiť  reagovať
 

aby som všetko uviedla na správnu mieru, ešte raz: paprikáš je so smotanou a perkeltje dusený na paprikovom základe - osmahnutý na paprike . Všade na svete prosím...smajlik

vložené: 22. 09. 2010 11:20:23  nahlásiť  reagovať
 

Dakujem, Ossmasmajlik

autor: Osmma
vložené: 22. 09. 2010 11:15:40  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz