Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso | |
Čas prípravy: 1 hodina + príprava | |
Počet porcií (kusov): 4-6 |
1 kura o váhe 1000 až 1500 g, 1000 g najemno pokrájanej cibule, 2 zelené papriky pokrájané na prúžky, 1 paradajka pokrájaná na mesiačiky, 2 PL červenej sladkej mletej papriky, 1 sušená štipľavá paprika na jemno pokrájaná aj so semiačkami, 3 PL bravčovej masti alebo oleja, voda, soľ, 250 ml hustej kyslej smotany, 1 PL polohrubej múky
Kura rozporcujeme na jednotlivé diely a nasolíme. V žiadnom prípade n e v y k o s ť u j e m e !!! Kosti dlhším varením dodávajú pokrmu pravú chuť a rôsolovitosť šťavy. Jednotlivé porcie kuraťa obalíme v múke a opečieme v paprikovom základe, kura bude pekne chrumkavé a uvoľnená múka zahustí šťavu, spolu s rozvarenou cibuľou. Len musíme dávať pozor, aby sa pokrm nepripálil. Ostatný postup je úplne zhodný s postupom prípravy madarského kuracieho perkeltu zo dňa O6. O5. 201O. V miske dobre rozmiešame kyslú smotanu a pridáme niekoľko polievkových lyžíc horúcej šťavy, aby sa vyrovnali teploty. Pomaly primiešam e do hotového paprikáša, aby sa kyslá smotana nezrazila. Podávame s maslovými haluškami.
Zdroj: rodinný recept. Smotanová zátrepka je zbytočná. Toto je tajomstvo pravého madarského paprikáša. Kvalitná šťava je podmienená rozvarením cibule, z uvoľnenej múky pri opekaní jednotlivých porcií kurčaťa a rôsolom, ktorý sa vytvorí z kostí.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Ivanka 79, Ty si presne vystihla, kde je kameň úrazu a kopec zbytočných nedorozumení
ááále, Ossma, Cathlen - neurazila som sa, len som sa spýtala, či ste spokojné? Myslela som tým, či ste spokojné s tým, že som to uviedla na správnu mieru?
Myslím si presne to,čo si napísala dneska o 13.19hod. Tvoje receptíky sa mi páčia a už som ich aj veľa vyskúšala.Tak neviem,prečo sa urážaš.
Ibi, já ale po tobě nic nechtěla, proč bych měla být spokojná? Písnout bys měla někomu jinému....
Ossma a Cathleen: spokojné?! - predpokladám, že dalej už na túto tému niet čo diskutovať
aby som všetko uviedla na správnu mieru, ešte raz: paprikáš je so smotanou a perkeltje dusený na paprikovom základe - osmahnutý na paprike . Všade na svete prosím...
Dakujem, Ossma