Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Cestoviny | |
Čas prípravy: 30 minút + príprava | |
Počet porcií (kusov): 4 |
500 g širokých domácich rezancov, 1 PL bravčovej masti alebo oleja, soľ, voda, 200 g domácej údenej slaniny, 250 g hrudkovitého domáceho tvarohu, 400 g hustej kyslej smotany
V hrnci privedieme do varu osolenú vodu a uvaríme v nej rezance. Scedíme a necháme odkvapkať. V malom kastroliku vyškvaríme na masti na kocky pokrájanú slaninu a zmiešame s uvarenými rezancami. V miske vymiešame kyslú smotanu so soľou a tvarohom. Horúce rezance ihned podávame. Každý si rezance ochutí smotanou s tvarohom podľa seba.
Zdroj: rodinný recept. Dobre chutí po fazuľovej polievke na kyslo alebo po gulášovej polievke.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
po takych tazkych polievkach sa ma podavat nieco sladke ...
Nechcem oponovať, po fazuľovej kyslej skôr langoše, na mastismažené zemiakové pagáče, po gulášovej nič, tá je s krajcom chleba sýta sama o sebe, ale po pred tvarohovými rezancami by mi pasovala rajčinová, zasmažená cesnaková polievka. Ale nič proti gustu.