Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Prílohy | |
Čas prípravy: 1 hodina + príprava | |
Počet porcií (kusov): viac porcií - 1 dávka |
800 g zemiakov, 3 žltky, 50 g masla, soľ, masť na vymazanie plechu, 2 celé vajcia
Zemiaky uvaríme v šupke. Ešte horúce zemiaky ošúpeme a prelisujeme do misy. Pridáme žltky, soľ a maslo. Vymiešame ich do hladka a naberieme do cukrárskeho sáčku s hviezdicovitým násadcom. Na vymastený plech striekame pusinky v tvare "čokoládových špicov", ktoré potrieme rozšľahanými vajcami. Vložíme do trúby vyhriatej na 200 stupňov a pečieme do zlatožltej farby.
Zdroj: z madarského časopisu Gazdinka staršieho dáta. Je to efektná príloha k sviatočným jedlám. Niekedy pridávam do základnej zemiakovej masy veľmi na drobnučko posekanú petržlenovú vňať.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Evička, superdakujem
Ibi,zbyly mi brambory tak jsem upekla pusinky,přidala jsem Ti fota+1jen mi to moc nešlo tím vejcem potírat,tak jsem to nakonec upekla bez potírání,ale i tak