Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky | |
Čas prípravy: 1 hodina + príprava | |
Počet porcií (kusov): 4 |
300 g čerstvých jahôd, 400 ml plnotučného mlieka, 20 g masla, 20g polohrubej múky, 100 g kryštáľového cukru, šťava z 1 citrona, 1/2 balíčka vanilkového cukru, 200 ml kvalitného suchého bieleho vína, 200 ml sladkej smotany
Múku spracujeme so zmäknutým maslom do guľôčky a po kúskoch pridávame do pomaly vriaceho mlieka. Za stáleho miešania necháme spolu povrieť 5 minút a odstavíme. Jahody očistíme, umyjeme a 1/3 z nich odložíme stranou. Zvyšné jahody pocukrujeme a necháme 30 minút stáť. Všetky suroviny pridáme do mlieka /okrem odložených jahôd/ a vymixujeme do hladka. Zmes precedíme jemným sitkom, aby sa zachytili jahodové zrniečka. Polievku dobre vychladíme a pri podávaní dozdobíme jahodami.
Zdroj: recept som získala z reštaurácie Gundel v Budapešti. Je to osviežujúca pochúťka a patrí medzi obľúbené studené polievky.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Aj my sme vyskúšali, je super!!! Recept pomerne ľahký a lacný na takú pochúťku Moc ďakujeme
prosimta kedy sa tam dava ta smotana? alebo to je na slahacku?dakujem
Ano, Janka, táto polievka je
Ibi díky
Evička, tá fotka je prekrásna a lákavá!!! Myslím, že teraz tej polievke neodolá nikto, kto ju uvidí. Som veľmi rada, že chutilo aj Tebe! Dosť ma mrzelo, že to, čo je špecialitou svetoznámej reštaurácie Gundel v Budapešti, chutí gurmánom z celého sveta, si tu nikto ani len nevšimol. Ale všimnú si, vdaka TebeDakujem
Ibi,dnes jsem uvařila z 1/2 dávky2x jsem to cedila,přesto mi nějaké jadérka unikly,ale na chuti to nic nemění,navíc jsem si dala šlehačku,byla to dobrota+1přidala jsem Ti foto