Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zeleninové jedlá | |
Čas prípravy: 45 minút + príprava surovín | |
Počet porcií (kusov): 4 |
1000 g bielej hlávkovej kapusty, 500 g nevykosteného bôčika, 1 zväzok kôpru, 1 kopcovitá PL bravčovej masti, 1 PL polohrubej múky, 1 cibuľa, 2-3 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, soľ, voda, 200 ml kyslej smotany, trocha kryštáľového cukru - nemusí byť
Do hrnca pridáme kapustu pokrájanú na jemné prúžky, podlejeme vodou, osolíme a prikryté dusíme. Na panvici opečieme na plátky nakrájaný a nasolený bôčik. Po opečení bôčik položíme na kapustu, ktorá sa dusí a prikryjeme pokrievkou. Na panvici rozohrejeme olej a pridáme múku. Restujeme do žemľovej farby a pridáme najemno pokrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Zásmažku nariedime vodou a primiešame do kapusty. Varíme ešte 15 minút. Okoreníme mletým čiernym korením. Pridáme kyslú smotanu a najemno pokrájaný kôpor. Kto chce, môže dochutiť trochou cukru. Podávame horúce s krajcom čerstvého domáceho chleba.
Zdroj: ide o tradičný madarský recept, ktorý má viacero variant. Je to chutný "eintopf", ktorý si môže každý prispôsobiť podľa seba. "lucskos" čítaj ako lučkoš - neviem toto slovo preložiť, ale jedlo je známe pod týmto názvom.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
lucskos znamená asi nedbanlivý, ja by som použil výraz halabala .